Apple en Huawei verstevigen positie in Europese markt

Uit statistieken van het afgelopen kwartaal blijkt dat Apple en Huawei hun positie in Europa verder hebben versterkt, Android moet inboeten aan marktaandeel.

Uit statistieken van marktanalistbureau Katar van het derde kwartaal van dit jaar blijkt dat Android moet inboeten aan marktaandeel in Europa. Waar het besturingssysteem in de Verenigde Staten nog in marktaandeel stijgt moet het in Europa inboeten aan Apple’s iOS. Voor het Chinese Huawei is er wel goed nieuws, zo is de fabrikant nu de tweede grootste fabrikant van Android-toestellen in Europa. In 2014 stond het bedrijf nog op de zesde plaats. De Europese vooruitgang van Huawei is volgens analisten te danken aan de afbraak van merken als Sony, HTC en Motorola op het Europese continent.

In het Verenigd Koninkrijk bezet Android momenteel zo’n 51% van de markt en iOS 38%. Het marktaandeel van Apple is in het Verenigd Koninkrijk nog nooit zo groot geweest. In het land kennen ook Samsung en LG een groei maar het andeel van Android als besturingssysteem daalt ten opzichte van het vorige kwartaal. In de Verenigde Staten zijn de iPhone 6S en 6S Plus verantwoordelijk voor zo’n 11% van alle omzet in de smartphonemarkt, desondanks de late lancering van de toestellen.

In China is Huawei de grootste verkoper van smartphones, Apple en Xiaomi vullen de top drie aan. Apple heeft een opmerkelijk marktaandeel van ongeveer 20% in China en opent zeer regelmatig meer en meer Apple Stores in het land.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters