Apple en Huawei verstevigen positie in Europese markt

Uit statistieken van het afgelopen kwartaal blijkt dat Apple en Huawei hun positie in Europa verder hebben versterkt, Android moet inboeten aan marktaandeel.

Uit statistieken van marktanalistbureau Katar van het derde kwartaal van dit jaar blijkt dat Android moet inboeten aan marktaandeel in Europa. Waar het besturingssysteem in de Verenigde Staten nog in marktaandeel stijgt moet het in Europa inboeten aan Apple’s iOS. Voor het Chinese Huawei is er wel goed nieuws, zo is de fabrikant nu de tweede grootste fabrikant van Android-toestellen in Europa. In 2014 stond het bedrijf nog op de zesde plaats. De Europese vooruitgang van Huawei is volgens analisten te danken aan de afbraak van merken als Sony, HTC en Motorola op het Europese continent.

In het Verenigd Koninkrijk bezet Android momenteel zo’n 51% van de markt en iOS 38%. Het marktaandeel van Apple is in het Verenigd Koninkrijk nog nooit zo groot geweest. In het land kennen ook Samsung en LG een groei maar het andeel van Android als besturingssysteem daalt ten opzichte van het vorige kwartaal. In de Verenigde Staten zijn de iPhone 6S en 6S Plus verantwoordelijk voor zo’n 11% van alle omzet in de smartphonemarkt, desondanks de late lancering van de toestellen.

In China is Huawei de grootste verkoper van smartphones, Apple en Xiaomi vullen de top drie aan. Apple heeft een opmerkelijk marktaandeel van ongeveer 20% in China en opent zeer regelmatig meer en meer Apple Stores in het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Jens Royakkers -

      Het is inderdaad een beetje tegenstrijdig, maar Android daalt in marktaandeel maar dat gaat vooral ten koste van andere fabrikanten (HTC, Motorola, Sony). Huawei doet het wel degelijk beter dan vroeger ๐Ÿ™‚

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters