'Apple en Japan Display bouwen displayfabriek van 1,5 miljard euro'

Apple en schermfabrikant Japan Display slaan waarschijnlijk de handen ineen voor de bouw van een gigantische displayfabriek. Deze fabriek moet in het Japanse Ishikawa worden gebouwd en zou ongeveer 1,5 miljard euro gaan kosten.

Japan Display toont mogelijk quad hd-scherm van iPhone 6 japandisplay
Japan Display’s 5,5 inch quad hd-scherm

Dit schrijft Reuters op basis van berichtgeving van Nikkan Kogyo Shimbun en Jiji. Japan Display ontkent dit gerucht niet. “Er zijn geen beslissingen genomen die we nu bekend moeten maken”, schrijft Japan Display in een reactie over de fabriek. Deze displayfabriek moet in 2016 in gebruik worden genomen.

Het is de bedoeling dat de fabriek vooral schermen gaat maken voor Apple, maar ook andere fabrikanten kunnen er aankloppen. Japan Display zou vorig jaar wel hebben aangegeven een nieuwe fabriek te willen bouwen, en dan komt een samenwerking met Apple natuurlijk goed uit.

Voor Apple zou dit ook een goed moment zijn om een samenwerking aan te gaan, na het fiasco met GT Advanced. Dit Amerikaanse bedrijf zou saffierschermen moeten leveren voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar dat lukte niet. Apple investeerde ondertussen flink wat geld in GT Advanced, dat inmiddels failliet is gegaan.

Het is onbekend of Apple nu de resten van GT Advanced, waaronder twee geavanceerde fabrieken, gaat overnemen. Het heeft er alle schijn van dat hiervan geen sprake is, omdat Japan Display en Apple dus wellicht de handen ineen gaan slaan.

Het is onbekend wat voor displays de nieuwe fabriek moet gaan maken. De kans zit er dik in dat Apple toch nog een keer naar de mogelijkheden gaat kijken om saffierschermen voor een mooie prijs op grote schaal te produceren. Deze plannen zijn slecht nieuws voor LG, dat nu de grootste leverancier van iPhone-displays is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters