Apple begint energiebedrijf

Als onderdeel van de verduurzaming van zijn stroomverbruik, is Apple zijn eigen energiebedrijf opgestart. Apple Energy LLC gaat zich waarschijnlijk vooral richten op het doorverkopen van de duurzame overcapaciteit die Apple heeft.

Duurzame opwekking

Apple is druk bezig zijn energieverbruik te verduurzamen. Om dat te bereiken kocht Apple eerder al een tweetal zonneparken, zodat het een groot deel van zijn energiebehoefte zelf duurzaam kan opwekken. Bovendien is Apple van plan een groot aantal zonnepanelen te gebruiken in zijn nieuwe hoofdkantoor dat momenteel in aanbouw is.  Zo wil Apple op termijn voldoende capaciteit hebben om al zijn operaties op duurzame energie te laten lopen.

Een van de problemen van zonne-energie is echter dat het alleen overdag opgewekt wordt. Omdat Apple natuurlijk ook ’s nachts stroom verbruikt, zijn de energieproductie en energiebehoefte van het bedrijf niet goed op elkaar afgestemd. Een manier omdat op te lossen is om stroom overdag aan het elektriciteitsnet te leveren en ’s avonds weer in te kopen, maar de tarieven waarmee ‘normale klanten’ dat kunnen doen zijn niet erg aantrekkelijk.

Apple Energy LLC

Apple Energy LLC moet dat probleem oplossen. Via deze dochtermaatschappij die Apple onlangs in Delaware registreerde kan het energie direct aan klanten gaan verkopen. Op die manier kan het bedrijf een veel betere prijs krijgen voor zijn duurzame energie en de benodigde investering voor het verduurzamen van zijn energiebehoefte deels bekostigen.

Bovendien stelt het nieuwe bedrijf Apple in staat om op termijn met een duurzaam energiemerk voor consumenten te komen. Dat lijkt nu misschien een beetje vergezocht, maar zeker met een elektrische auto van Apple in het vooruitzicht is dat geen gek idee. Door zelf duurzame stroom te leveren kan Apple via een eigen netwerk van laadstations of bij consumenten thuis zorgen dat de Apple Auto volledig op duurzame energie kan rijden.

Bron: 9to5Mac

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters