Apple begint energiebedrijf

Als onderdeel van de verduurzaming van zijn stroomverbruik, is Apple zijn eigen energiebedrijf opgestart. Apple Energy LLC gaat zich waarschijnlijk vooral richten op het doorverkopen van de duurzame overcapaciteit die Apple heeft.

Duurzame opwekking

Apple is druk bezig zijn energieverbruik te verduurzamen. Om dat te bereiken kocht Apple eerder al een tweetal zonneparken, zodat het een groot deel van zijn energiebehoefte zelf duurzaam kan opwekken. Bovendien is Apple van plan een groot aantal zonnepanelen te gebruiken in zijn nieuwe hoofdkantoor dat momenteel in aanbouw is.  Zo wil Apple op termijn voldoende capaciteit hebben om al zijn operaties op duurzame energie te laten lopen.

Een van de problemen van zonne-energie is echter dat het alleen overdag opgewekt wordt. Omdat Apple natuurlijk ook ’s nachts stroom verbruikt, zijn de energieproductie en energiebehoefte van het bedrijf niet goed op elkaar afgestemd. Een manier omdat op te lossen is om stroom overdag aan het elektriciteitsnet te leveren en ’s avonds weer in te kopen, maar de tarieven waarmee ‘normale klanten’ dat kunnen doen zijn niet erg aantrekkelijk.

Apple Energy LLC

Apple Energy LLC moet dat probleem oplossen. Via deze dochtermaatschappij die Apple onlangs in Delaware registreerde kan het energie direct aan klanten gaan verkopen. Op die manier kan het bedrijf een veel betere prijs krijgen voor zijn duurzame energie en de benodigde investering voor het verduurzamen van zijn energiebehoefte deels bekostigen.

Bovendien stelt het nieuwe bedrijf Apple in staat om op termijn met een duurzaam energiemerk voor consumenten te komen. Dat lijkt nu misschien een beetje vergezocht, maar zeker met een elektrische auto van Apple in het vooruitzicht is dat geen gek idee. Door zelf duurzame stroom te leveren kan Apple via een eigen netwerk van laadstations of bij consumenten thuis zorgen dat de Apple Auto volledig op duurzame energie kan rijden.

Bron: 9to5Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters