Uitvinding van Apple zorgt er voor dat je niet teveel eet

Er is een nieuw patent van Apple opgedoken. Het patent beschrijft een methode waarmee consumenten op een accurate wijze kunnen bijhouden hoeveel ze hebben gegeten, en wat.

Apple blijft focussen op gezondheid

Vrijwel elke fabrikant van smartwatches stort zich na een tijdje volledig op de fitnessmarkt. Ook Apple. Het voor een redelijke prijs in de smiezen houden van je gezondheid is een van de weinige grote voordelen van een smartwatch. Verder blijven het vooral producten waarbij je je afvraagt: waarom?

WatchOS 3

Apple is met zijn HealthKit een van de koplopers binnen de industrie op het gebied van gezondheid. De techgigant werkt nauw samen met de medische industrie. Door de data die het verzamelt kan het zo hopelijk ziektes voorkomen en zijn consumenten gezond houden.

Geruchten wijzen er al een tijdje op dat Apple in 2017 een uitgebreide gadget wil uitbrengen die je gezondheid in de gaten houdt. Een opvolger van de Apple Watch Series 2, of echt een nieuw apparaat? De tijd gaat het ons leren.

Niet teveel eten dankzij patent van Apple

Er is een nieuw patent opgedoken dat ons een voorproefje geeft op de plannen van het bedrijf. Het patent van Apple beschrijft een methode die met behulp van RFID-tags informatie over voedsel aangeeft. Denk aan het aantal calorieën, vet, suikers en allergenen. Nadat een tag is gegenereerd kan het op een voedselverpakking geplaatst worden. Vervolgens kunnen consumenten met hun smartphone of smartwatch middels NFC die informatie raadplegen.

Apple patent eten

Daarna wordt het pas echt interessant. Apple geeft het voorbeeld van een speciale app die de voedselinformatie vergelijkt met de dagelijkse hoeveelheden van de gebruiker. Op basis van die vergelijking kan de app de gebruiker bijvoorbeeld adviseren om voor ander eten te kiezen. Apple’s patent beschrijft zelfs technieken waarmee ingeschat kan worden hoeveel de gebruiker al van een specifieke voedselverpakking op heeft.

Waarom dit zo interessant is? Nou, op dit moment zijn er al veel apps die dit soort processen proberen te automatiseren. Vaak moet je dan echter per product met de hand invoeren hoeveel er van specifieke ingrediënten in zit. Ja, daar zijn databases en inschattingen voor, maar het systeem van Apple kan die handelingen vergemakkelijken.

Apple patent eten

Zo kun je als gebruiker je eetpatronen in de gaten houden, en waar nodig aanpassen op basis van het advies dat de app je geeft. Dan zullen winkels alleen wel mee moeten gaan werken. Voor hen kan het immers een prijzig proces worden.

Wordt dit echt onderdeel van Apple’s langverwachte gadget, of gaat het hier om een van de talloze patenten die nooit gebruikt gaan worden? De tijd gaat het ons leren. Het is in ieder geval duidelijk dat gezondheid een belangrijke focus voor Apple blijft, ook in de komende jaren.

Bron: USPTO via Apple Insider

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters