'Apple gaat Android unlock naar iOS brengen'

Apple lijkt momenteel intern een proef te draaien op haar nieuwe iOS software voor de iPad en iPhone waarin de unlock techniek van Android in verwerkt zit. Door een uniek raster op het scherm te vegen wordt het toestel vrijgegeven en Apple wil deze techniek nu ook naar haar apparaten brengen.

Producent Apple lijkt goed naar het Android OS gekeken te hebben aangezien het een bepaald idee graag wil opnemen in haar iOS. Volgens 9to5mac zijn medewerkers van Apple momenteel intern bij de fabrikant de nieuwe software voor iOS aan het testen waarin de unlock methode van Android in is opgenomen. Om een Android-telefoon te beveiligen heeft Google een raster bedacht waarop een uniek patroon getekend dient te worden om het toestel vrij te geven. Zo hoeven mensen geen code te onthouden, maar alleen een patroon. Apple lijkt erg gecharmeerd te zijn van dat idee en heeft exact de zelfde mogelijkheid volgens de geruchten nu in iOS ingebouwd.

De onderstaande screenshots zouden afkomstig zijn van de nieuwste iOS build van Apple waarop de unlock methode te zien is. Dit bewijst volgens de bron dat Apple daadwerkelijk het ingebouwd heeft in haar software en het er echt aan zit te komen. Apple lijkt deze methode ingebouwd te hebben in haar eigen applicaties voor winkels en onduidelijk is nog of de rest van de iOS-gebruikers het ook zullen gaan krijgen.

Apple iOS unlockscreen

 

Apple iOS unlockscreen

 

Apple iOS unlockscreen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Shenkie -

    Hoezo? Dat Android het gebruikt wil niet zeggen dat van Android is…het is ook niet echt origineel ofzo, zon pattern. Slaat dus nergens op wat tijs zegt.

  2. tijs -

    Dit is hrlet begin van de enorme val die apple zal gaan maken. Ze gaan android naäpen:Y

    Hiermee geven ze nu al aan dat android in bepaalde opzichten beter is dan ios, terwijl apple eerst vond dat google zich beter met de zoekmachine bezig kon houden.

    Conclusie: de mening van big brother apple is dus toch niet zo solide als ze eerst uitstraalden.:P

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters