'Apple gaat Android unlock naar iOS brengen'

Apple lijkt momenteel intern een proef te draaien op haar nieuwe iOS software voor de iPad en iPhone waarin de unlock techniek van Android in verwerkt zit. Door een uniek raster op het scherm te vegen wordt het toestel vrijgegeven en Apple wil deze techniek nu ook naar haar apparaten brengen.

Producent Apple lijkt goed naar het Android OS gekeken te hebben aangezien het een bepaald idee graag wil opnemen in haar iOS. Volgens 9to5mac zijn medewerkers van Apple momenteel intern bij de fabrikant de nieuwe software voor iOS aan het testen waarin de unlock methode van Android in is opgenomen. Om een Android-telefoon te beveiligen heeft Google een raster bedacht waarop een uniek patroon getekend dient te worden om het toestel vrij te geven. Zo hoeven mensen geen code te onthouden, maar alleen een patroon. Apple lijkt erg gecharmeerd te zijn van dat idee en heeft exact de zelfde mogelijkheid volgens de geruchten nu in iOS ingebouwd.

De onderstaande screenshots zouden afkomstig zijn van de nieuwste iOS build van Apple waarop de unlock methode te zien is. Dit bewijst volgens de bron dat Apple daadwerkelijk het ingebouwd heeft in haar software en het er echt aan zit te komen. Apple lijkt deze methode ingebouwd te hebben in haar eigen applicaties voor winkels en onduidelijk is nog of de rest van de iOS-gebruikers het ook zullen gaan krijgen.

Apple iOS unlockscreen

 

Apple iOS unlockscreen

 

Apple iOS unlockscreen

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters