Apple gaat de strijd aan met iPhone-kloons

Apple gaat actie ondernemen tegen de verspreiding van iPhone-klonen. De juristen van het bedrijf proberen niet alleen de import van Chinese namaak tegen te houden, maar willen ook dat winkeliers stoppen met de verkoop van neppe iPhones.

Een van de bedrijven die door Apple zijn aangeschreven wegens de verkoop van gekloonde iPhones, is het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Digital Playground. Volgens directeur Simon Rimmers heeft Apple met de brief te kennen gegeven dat het importeren, promoten en verkopen van de namaak-iPhones inbreuk maakt op de ontwerpen van Apple. De telefoons die Rimmers’ bedrijf verkoopt zouden ‘eenzelfde algemene indruk maken’ als de echte iPhone.

Digital Playground en Apple hebben inmiddels een schikking getroffen. De twee zijn overeengekomen dat Digital Playground de verkoop van neppe iPhones staakt en dat het bedrijf zijn voorraad ‘iClones’ aan Apple afstaat. Daarnaast zal DP aan Apple laten weten hoeveel gekloonde iPhones het bedrijf heeft geïmporteerd, wie zijn leveranciers zijn, hoeveel er gevraagd werd voor een neppe iPhone en hoeveel er verkocht zijn. Daarmee is een rechtszaak van de baan.

1208937299 

Bron: Tweakers.net

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters