'Apple gaat filmen op live-concerten met de iPhone onmogelijk maken'

Apple heeft een patent aangevraagd op een dienst waarmee het mogelijk moet worden om via de camera van een telefoon te detecteren of men zich op een live-concert bevindt. Als dat het geval is, zal de camera automatisch uitgeschakeld worden.

Apple concert patent

Zo wil Apple tegengaan dat live-concerten gefilmd worden. Dat meldt een blog genaamd UltraLinx.

De techniek is enigszins ingewikkeld en de kans dat het in de nabije toekomst toegepast gaat worden is dan ook niet heel groot. Op het podium moeten speciale infrarood-zenders geplaatst worden. De telefoon moet vervolgens via de camera waarnemen dat er een speciaal infrarood-signaal in het beeld aanwezig is, afkomstig van de zenders. Als dat het geval is dan wordt de camera automatisch uitgeschakeld om het opnemen van een concert te verhinderen.

De grootste vraag is natuurlijk waarom Apple dit überhaupt bedacht heeft. Wellicht dat het om een deal met een platenmaatschappij gaat, of dat het gewoon een patent is om geld te kunnen innen mocht iemand ooit op een soortgelijk idee komen. Want wat Apple er aan heeft dat er geen iPhones meer worden gebruikt om concerten te filmen, dat is een raadsel.

Bron: Mobiflip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    Echt kansloos aangezien je dat via een firware hack echt wel kan omzeilen… Maar als je niet veel moeite wil doen zijn er zo tig andere foons die t filmen zeker beter doen dan de iPhone dus mocht Appel dit echt gaan doorvoeren is er wellicht helemaal niks aan de hand. Zowie zo niet omdat er meer mensen met een ANdroid foon op zak lopen dan met een ipheun….

  2. Thomazzz -

    Oke, dit is dus de limit wat mij betreft he :Y

    Zeker geen Apple meer voor mij. Als ze met dit soort onzin beginnen ben ik er klaar mee. Weetje, je bent als gebruiker verantwoordelijk voor het filmen van concerten waar iets van copyright op zit, en niet de fabrikant. Ze kunnen dan wel een deal gesloten hebben, leuk voor Apple. Maar aan dit soort shit gaan ze echt kapot hoor. Het design van Apple vind ik echt pratig maar al die limitaties ben ik zo klaar mee. iPad en iPod werken lekker maar ik wil gewoon een OS waarmee ik geen beperkingen heb :X

    Echt not done dit…:(

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters