Apple gaat Foxconn-werknemers steunen met winstbijdrage

De afgelopen tijd zijn de slechte werkomstandigheden bij Foxconn vaak onder de aandacht geweest en naar aanleiding hiervan heeft Apple een onderzoek ingesteld. Als compensatie geeft het bedrijf 1 tot 2 procent van haar winst van een product direct aan de medewerkers van Foxconn.

Foxconn medewerkers

Half mei werd aangekaart dat het niet goed gaat met de medewerkers van Foxconn, de OEM die onder andere voor Apple, Motorola en Sony Ericsson telefoons produceert. Na een nieuwe zelfmoordpoging kwam bericht van de CEO van het bedrijf dat men met man en macht werkt het probleem op te lossen en tot slot liet onder andere Apple weten een onderzoek te zijn begonnen. Volgens eigen zeggen heeft dit opgeleverd dat vooral de lage lonen het probleem zijn en hiervoor heeft Apple een oplossing bedacht.

Het idee is om werknemers van Foxconn te subsidiëren door een deel van de winst die Apple maakt met haar door Foxconn geproduceerde producten door te sluizen naar de werknemers van de Chinese OEM. Tussen de één en twee procent van deze winst zal naar de werknemers van Foxconn gaan en het eerste product dat onder het project valt is de iPad. Hierbij gaat het echter om een iets kleiner bedrag; eerst betaalde Apple 2,3% van de prijs van een iPad aan Foxconn voor de productie en volgens geruchten zal dit nu 3% worden, waardoor 0,7% bij de werknemers van het bedrijf komt te liggen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters