Apple gaat Foxconn-werknemers steunen met winstbijdrage

De afgelopen tijd zijn de slechte werkomstandigheden bij Foxconn vaak onder de aandacht geweest en naar aanleiding hiervan heeft Apple een onderzoek ingesteld. Als compensatie geeft het bedrijf 1 tot 2 procent van haar winst van een product direct aan de medewerkers van Foxconn.

Foxconn medewerkers

Half mei werd aangekaart dat het niet goed gaat met de medewerkers van Foxconn, de OEM die onder andere voor Apple, Motorola en Sony Ericsson telefoons produceert. Na een nieuwe zelfmoordpoging kwam bericht van de CEO van het bedrijf dat men met man en macht werkt het probleem op te lossen en tot slot liet onder andere Apple weten een onderzoek te zijn begonnen. Volgens eigen zeggen heeft dit opgeleverd dat vooral de lage lonen het probleem zijn en hiervoor heeft Apple een oplossing bedacht.

Het idee is om werknemers van Foxconn te subsidiëren door een deel van de winst die Apple maakt met haar door Foxconn geproduceerde producten door te sluizen naar de werknemers van de Chinese OEM. Tussen de één en twee procent van deze winst zal naar de werknemers van Foxconn gaan en het eerste product dat onder het project valt is de iPad. Hierbij gaat het echter om een iets kleiner bedrag; eerst betaalde Apple 2,3% van de prijs van een iPad aan Foxconn voor de productie en volgens geruchten zal dit nu 3% worden, waardoor 0,7% bij de werknemers van het bedrijf komt te liggen.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters