Apple gaat in het vervolg minder gebruikmaken van Samsung-onderdelen

Dit was natuurlijk te verwachten, maar nu lijkt het ook echt te gaan gebeuren. Als gevolg van de felle strijd tussen Samsung en Apple zal die laatste minder onderdelen van de Koreaanse producent gaan gebruiken.

Apple Samsung

Dat de volgende Apple-chip, de Apple A6, waarschijnlijk niet meer door Samsung geproduceerd zal worden is al een tijdje bekend. Maar gedacht werd altijd dat Apple voor veel andere onderdelen nog wel bij Samsung aanklopt. Vroeger was dat wel altijd het geval, wat als gevolg heeft dat een flink deel van de onderdelen van de iPhone en iPad van Samsung komen.

Binnenkort niet meer dus, als we Digitimes mogen geloven. In ieder geval het RAM- en Flashgeheugen zou in de toekomst niet meer van Samsung vandaan komen. En dat zijn nou net twee relatief dure onderdelen in een telefoon. DRAM-geheugen zou Apple in het vervolg van Elpida willen halen, en het NAND Flashgeheugen moet in de toekomst van Toshiba gaan komen.

Samsung gaat hier naar verwachting financieel flink onder lijden. Apple zou aanvankelijk zo’n 7,8 miljard dollar aan componenten bij Samsung kopen dit jaar, maar dat bedrag zou nu al lager uitvallen. In de toekomst zal dat uiteraard ook minder blijven als dit inderdaad de nieuwe strategie van Apple is. Ook het marktaandeel van Samsung in de markt voor DRAM-geheugen en NAND Flashgeheugen, dat nu op respectievelijk 40% en 30% ligt, zal naar beneden gaan.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. sam-rules -

  Vraag me steeds vaker af wat voor spelletje appel nu aan het spelen is. Misschien horen we over een jaar niets meer over patenten, of niets meer van appel..:Y:Y:P

 2. Adjay -

  Apple had allang al zijn afhankelijkheidspositie moeten verminderen. Meerdere onderdelen afnemen heeft positieve kanten mits je strategische partner niet je concurrent wordt, wat helaas nu het geval is. Samsung is niet meer dan een beunhaas. Ja, de producten van Samsung zijn idd op bepaalde punten beter/handiger. Maar laten we eerlijk wezen het is een goedkope rip-off. Ja, beter goed gekopieerd dan zelf bedacht is hier dan op zijn plaats. Maar Apple blijft heer en meester als het gaat om innovatie. Denk goed na over de snelheid van innovaties voordat de Iphone zijn intrede deed. Strategisch dom van Apple, niemand is ooit uitgeleerd.

 3. Jan Harmn -

  Apple maar eens flink aanpakken. :Y
  Als we alles wat ook maar een beetje op wat anders lijkt uit de markt moet gaan halen zijn we nog wel even bezig.
  Een ontzettend onzinnige en domme actie van Apple, die Samsung echt wel in de kaart zal spelen.
  Gewoon geen Apple kopen is mijn opvatting. Ik hoop dat dit daar velen zal worden gevolgd.

 4. jatoch -

  Gaat Samsung geen geld kosten. Omzet van Samsung gaat in 2012 flink omhoog. Galaxy S 3 word pas echt Samsung's echte werk.

  Hoe weet jij dat?

  Sommige mensen weten wat meer dan andere 😉

  1. Dominick -

   Wat is dat nou weer voor rare redenatie? Dat ze ergens anders meer verdienen, betekent niet dat ze hier niet op achteruit gaan. Alleen dat het totaal gezien misschien niet uitmaakt….

 5. Anoniem -

  Het maakt niet uit wat Apple in hun apparatuur stopt. Ze proberen toch woeker winsten te maken. Er zijn toch een hoop mensen die alleen maar kijken wat voor plaatje er op het apparaat staat. Dat het een samenstelling van verschillende onderdelen van andere bedrijven zijn weten ze niet. Apple doet bijna niets zelf en dat zou ook zo blijven om de winst maximaal te kunnen houden.
  Ze doen niet eens uitvoerige testen om de kwaliteit van een product te testen. Ze brengen het gewoon op de markt omdat het toch wel verkocht wordt.
  Voor mij geen Apple

 6. gust -

  Heb al maanden een Galaxy Tab 1000. Ben er supercontent van, gebruik dt toestel zakelijk en het heeft het voordeel dat je er mee kan telefoneren (met bluetooth in de auto, via oortje etc.) Kopie van Apple of niet, tenslotte heb ik zelf mogen kiezen met welk toestel ik wou werken. En nog geen spijt gehad van deze aankoop. Hopelijk concentreren beide producenten zich ooit eens op de klant en geven ze beter het geld van hun dure patentrechstrijd aan het goedkoper maken van deze toestelen zodat iedereen er van kan profiteren.

 7. mido -

  zo laat apple zien dat ze niet afhankelijk van Samsung willen blijven. gevolg is het wel een klap voor samsung maar ook sluit ik niet uit dat de productie van apple producten in problemen komt doordat onderdelen uit ergens anders moeten komen waardoor op kort termijn vertraging kan optreden

 8. pino -

  Eerst gaan ze een rechtzaak tegen samsung beginnen en nu gaan ze samsung weer boycotten. Het is toch allemaal wat en ik vraag me af waar moet dat naar toe:S

 9. ikke -

  Denk niet dat ze eronder gaan lijden want er zullen alleen nog maar meer Samsung devices verkocht gaan worden vrees ik…. Denk dat eerder Apple eronder gaat lijden….

 10. ikke -

  Dat kan wel eens keiharde gevolgen hebben voor de populariteit van Apple. Ergens logisch maar ik zit er niet mee. Kocht al geen Apple en door deze domme beslissing koop ik al helemaal geen Apple.
  Wat een stumpers daar zeg.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters