Apple gaat in het vervolg minder gebruikmaken van Samsung-onderdelen

Dit was natuurlijk te verwachten, maar nu lijkt het ook echt te gaan gebeuren. Als gevolg van de felle strijd tussen Samsung en Apple zal die laatste minder onderdelen van de Koreaanse producent gaan gebruiken.

Apple Samsung

Dat de volgende Apple-chip, de Apple A6, waarschijnlijk niet meer door Samsung geproduceerd zal worden is al een tijdje bekend. Maar gedacht werd altijd dat Apple voor veel andere onderdelen nog wel bij Samsung aanklopt. Vroeger was dat wel altijd het geval, wat als gevolg heeft dat een flink deel van de onderdelen van de iPhone en iPad van Samsung komen.

Binnenkort niet meer dus, als we Digitimes mogen geloven. In ieder geval het RAM- en Flashgeheugen zou in de toekomst niet meer van Samsung vandaan komen. En dat zijn nou net twee relatief dure onderdelen in een telefoon. DRAM-geheugen zou Apple in het vervolg van Elpida willen halen, en het NAND Flashgeheugen moet in de toekomst van Toshiba gaan komen.

Samsung gaat hier naar verwachting financieel flink onder lijden. Apple zou aanvankelijk zo’n 7,8 miljard dollar aan componenten bij Samsung kopen dit jaar, maar dat bedrag zou nu al lager uitvallen. In de toekomst zal dat uiteraard ook minder blijven als dit inderdaad de nieuwe strategie van Apple is. Ook het marktaandeel van Samsung in de markt voor DRAM-geheugen en NAND Flashgeheugen, dat nu op respectievelijk 40% en 30% ligt, zal naar beneden gaan.

Bron: Neowin

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters