Apple gaat in zee met TSMC voor chips in nieuwe iPhone

Apple heeft een contract gesloten met het Taiwanese TSMC. Deze chipfabrikant levert volgens The Wall Street Journal de nieuwe A-processoren in nieuwe apparaten van Apple, zoals de iPhone.

Tot dusver maakt Samsung de CPU’s voor de iPhone en de iPad. Vanwege de voortslepende patentoorlog tussen deze twee bedrijven kijkt Apple al een tijdje om zich heen naar een andere leverancier van onderdelen voor deze apparaten, om zo minder afhankelijk te zijn van Samsung. Daar wordt nu jaarlijks voor tien miljard aan onderdelen besteld.

TSMC is al eerder genoemd als mogelijke opvolger van Samsung voor de levering van processoren aan Apple. Volgens The Wall Street Journal is het nu zo ver. De eerste chips van TSMC zullen te vinden zijn in Apple-apparaten in 2014.

Dat het zo lang heeft geduurd, heeft te maken met ‘technische vertragingen’, meldt een TSMC-directeur aan de zakenkrant. Apple heeft nogal wat noten op zijn zang voor de processoren die de iPhone en de iPad moeten aandrijven. Het heeft een tijdlang geduurd voordat TSMC aan deze Apple-eisen kon voldoen.

De eerste chips die TSMC aan Apple gaat leveren, worden gebakken met gebruik van de 20-nanometertechnologie, wat de chips sneller en zuiniger moet maken dan de huidige generatie.

Apple schijnt ook de onderhandelingen met TSMC te hebben verloren op één punt: Apple wilde dat TSMC een speciale ‘Apple-fabriek’ zou bouwen waar alleen chips voor Apple zouden worden gemaakt. Dat heeft TSMC geweigerd; de chipfabrikant wil onafhankelijk van Apple blijven en flexibel de markt kunnen benaderen.

Bron: Macrumors

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters