Apple gaat onverdroten door met de wereld zelf in kaart brengen

Apple gaat onverdroten door met het in kaart brengen van de wereld, zodat gebruikers van een iPhone straks behoorlijk kunnen navigeren op hun toestel. Tot nu toe is Apple voor kaartinformatie afhankelijk van andere leveranciers en dat gaat nogal eens ten koste van de nauwkeurigheid van de geboden informatie.

Apple gaat onverdroten door met de wereld zelf in kaart brengen apple van 640x431

Net als Google, is Apple bezig om streetview-achtige informatie te vergaren met auto’s die de weg op worden gestuurd. In tegenstelling tot de zeer herkenbare Google-auto’s doet Apple dat met busjes die niet zijn getooid met een Apple-logo of op een andere manier tot het bedrijf zijn te herleiden. Wel zit er een hoop apparatuur op het dak en daaruit kan worden afgeleid dat Apple bezig is om kaartinformatie te verzamelen.

Dat de wagens van Apple zijn, blijkt uit de leasecontracten die ervoor zijn afgesloten. Ze rijden vooralsnog vooral in Amerika rond en wat er precies achter de verduisterde ramen van de auto’s gebeurt, is gissen. Naar verwachting wordt pakweg dezelfde informatie verzameld die Google al heeft vergaard voor Google Maps, Google Streetview en de bijbehorende navigatie-apps.

Apple wil niet afhankelijk zijn van de dienstverlening van Google en heeft sinds enkele jaren een eigen kaartendienst op de iPhone gezet die gestaag nauwkeuriger wordt gemaakt en wordt uitgebreid. In 2012 werd die geïntroduceerd tot hilariteit van velen, omdat de kaartinformatie erg slecht van kwaliteit was. Maar de belofte van Apple-CEO Tim Cook om hier verbetering in te brengen, wordt zo te zien nageleefd.

Verwacht wordt dat de informatie die Apple nu verzamelt, in 2017 of 2018 zichtbaar zal worden in de kaarten-app op de iPhone. Waarschijnlijk zal de kaartinformatie worden voorzien van augmented reality-informatie, iets wat Google nog niet heeft. Door informatie over de kaarten heen te projecteren, kan Apple hier een nieuwe dienstverlening mee opzetten en exploiteren.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters