Apple gaat spraak-startup Siri kopen

Apple gaat spraak-startup Siri opkopen, om op deze manier zijn eigen spraakgestuurde zoektechnologie verder uit te kunnen breiden.

Apple

Twee maanden geleden lanceerde het bedrijf Siri een iPhone applicatie “de personal assitant”. Deze applicatie is aangesloten op verschillende webdiensten en is instaat om andere applicaties van het toestel te activeren. De gebruiker kan een gesproken opdracht aan de applicatie geven, waarnaar deze het omzet in geschreven tekst en het vervolgens uit gaat voeren. Het bijzondere van deze applicatie van Siri is dat de technologie zichzelf aanpast aan de gebruiker. Siri heeft een speciale laag ingebouwd in de applicatie zodat deze naar mate van gebruik steeds beter begrijpt wat de opdrachtgever bedoelt; hij past zich als het ware aan.

Het bedrag dat Apple heeft geboden om het bedrijf over te nemen is niet bekend. Wel is er een reactie van Shawn Carolan, lid van de raad van bestuur van Siri. “Het aanbod van Apple was van een dusdanige waarde dat we het zonder nadenken konden accepteren”, aldus Carolan. Al eerder haalde het bedrijf in investeringsrondes een aanzienlijk bedrag op van 24 miljoen dollar. Ook heeft het een in 2008 een deal gesloten met de Amerikaanse regering voor 200 miljoen dollar voor het ontwikkelen van een zelfreflecterende webinterface. In het bedrijf werken techneuten afkomstig van grote bedrijven als Yahoo, Google, SRI en NASA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters