Apple gaat spraak-startup Siri kopen

Apple gaat spraak-startup Siri opkopen, om op deze manier zijn eigen spraakgestuurde zoektechnologie verder uit te kunnen breiden.

Apple

Twee maanden geleden lanceerde het bedrijf Siri een iPhone applicatie “de personal assitant”. Deze applicatie is aangesloten op verschillende webdiensten en is instaat om andere applicaties van het toestel te activeren. De gebruiker kan een gesproken opdracht aan de applicatie geven, waarnaar deze het omzet in geschreven tekst en het vervolgens uit gaat voeren. Het bijzondere van deze applicatie van Siri is dat de technologie zichzelf aanpast aan de gebruiker. Siri heeft een speciale laag ingebouwd in de applicatie zodat deze naar mate van gebruik steeds beter begrijpt wat de opdrachtgever bedoelt; hij past zich als het ware aan.

Het bedrag dat Apple heeft geboden om het bedrijf over te nemen is niet bekend. Wel is er een reactie van Shawn Carolan, lid van de raad van bestuur van Siri. “Het aanbod van Apple was van een dusdanige waarde dat we het zonder nadenken konden accepteren”, aldus Carolan. Al eerder haalde het bedrijf in investeringsrondes een aanzienlijk bedrag op van 24 miljoen dollar. Ook heeft het een in 2008 een deal gesloten met de Amerikaanse regering voor 200 miljoen dollar voor het ontwikkelen van een zelfreflecterende webinterface. In het bedrijf werken techneuten afkomstig van grote bedrijven als Yahoo, Google, SRI en NASA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters