Apple gaat spraak-startup Siri kopen

Apple gaat spraak-startup Siri opkopen, om op deze manier zijn eigen spraakgestuurde zoektechnologie verder uit te kunnen breiden.

Apple

Twee maanden geleden lanceerde het bedrijf Siri een iPhone applicatie “de personal assitant”. Deze applicatie is aangesloten op verschillende webdiensten en is instaat om andere applicaties van het toestel te activeren. De gebruiker kan een gesproken opdracht aan de applicatie geven, waarnaar deze het omzet in geschreven tekst en het vervolgens uit gaat voeren. Het bijzondere van deze applicatie van Siri is dat de technologie zichzelf aanpast aan de gebruiker. Siri heeft een speciale laag ingebouwd in de applicatie zodat deze naar mate van gebruik steeds beter begrijpt wat de opdrachtgever bedoelt; hij past zich als het ware aan.

Het bedrag dat Apple heeft geboden om het bedrijf over te nemen is niet bekend. Wel is er een reactie van Shawn Carolan, lid van de raad van bestuur van Siri. “Het aanbod van Apple was van een dusdanige waarde dat we het zonder nadenken konden accepteren”, aldus Carolan. Al eerder haalde het bedrijf in investeringsrondes een aanzienlijk bedrag op van 24 miljoen dollar. Ook heeft het een in 2008 een deal gesloten met de Amerikaanse regering voor 200 miljoen dollar voor het ontwikkelen van een zelfreflecterende webinterface. In het bedrijf werken techneuten afkomstig van grote bedrijven als Yahoo, Google, SRI en NASA.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters