Apple gebruikers vaker doelwit – ADV

Phishing is het verzamelen van persoonsgegevens om er vervolgens misbruik van te maken. Deze vorm van internetfraude is er al jaren. Nu zijn er aanvallen die specifiek gericht zijn op Apple gebruikers om achter het Apple ID van het slachtoffer te komen. Dit kan je voorkomen door voorbereid te zijn op de aanval.

De aanval

Het begint met een sms’je met als afzender AppleInc. Hierin staat de waarschuwing dat je Apple ID komt te vervallen. Om je ID actief te houden moet je op de link klikken die in het sms’je zit. Natuurlijk is dit geen pagina van Apple maar een nette nagemaakte pagina. Die erg op de officiele apple pagina lijkt. Het vreemde is dat het gepersonaliseerde sms’jes zijn met de voornaam en de achternaam van het slachtoffer. Daarnaast lijkt de pagina enorm op de echte Apple ID pagina.

Op de pagina worden er van allerlei controlevragen gesteld. Met deze vragen proberen ze zo veel persoonlijke informatie te achterhalen. Denk aan de meisjesnaam van je moeder, je rijbewijs nummer en nog veel meer. Deze informatie kunnen zij gebruiken om geld te verdienen met jouw identiteit. Let dus goed op wanneer er gevraagd wordt naar betaalgegevens en denk bijvoorbeeld aan je creditcard waar je Apple ID aan hangt.

Phishing Acties

Dit soort phishing acties kennen we normaal gesproken als er mail wordt verstuurd uit naam van banken en verzekeringen. Dat de criminelen specifiek iOS gebruikers als doelwit hebben is nieuw. Het is ook niet helemaal duidelijk hoe ze aan de voor en achternaam komen van de slachtoffers. Mocht je een sms’je krijgen van AppleInc, verwijder ze dan meteen en reageer er niet op. Als je twijfelt over je Apple ID, log dan zelf in bij Apple via de website.

Pas dus op met sms’jes waarvan de afzender je niet bekend voorkomt, net als met e-mail.

Krijg je ook rare sms’jes of heb je last van andere gebreken aan je mobiele telefoon, kom dan eens langs bij Smartrepair. Ze helpen je professioneel en snel weer op weg. Er zit vast een Smartrepair bij je in de buurt. Voor bijvoorbeeld een iPhone reparatie Nijmegen, Almere of andere stad ben je bij Smartrepair aan het juiste adres!

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.
Meizu Pro 7 Plus

Meizu Pro 7 en Pro 7 Plus aangekondigd: smartphones met tweede scherm lees verder

Google Pixel 2

Dit zijn de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL lees verder

dubbele camera Samsung vs Apple

‘Dubbele camera Galaxy Note 8 maakt korte metten met iPhone 7 Plus’ lees verder

Samsung komt met klaptelefoon met high-end specificaties: pure nostalgie lees verder

Motorola Moto Z2 Force

Motorola Moto Z2 Force onthuld: high-end toestel met onbreekbaar scherm lees verder

Lek toont uiteindelijke design iPhone 8 en onthult flinke prijskaartje lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters