Apple geeft iOS 4.01 vrij die problemen moet oplossen

Apple heeft haar beloofde update vrijgegeven van iOS 4.01. De software past een nieuw algoritme toe op het meten van het signaal van een netwerk waar volgens Apple juist het pijnpunt lag bij de iPhone 4.

Apple iPhone 4

Apple is begonnen met het vrijgegeven van een service-update voor de iPhone 4. De fabrikant had eerder al bekend gemaakt dat het probleem van het nieuwe toestel softwarematig van aard was en hoop dat nu met deze nieuwe service-update te verhelpen. De software heeft een nieuw algoritme geadopteerd van de provider AT&T om het signaal beter te meten en vervolgens weer te geven. Volgens de producent was de oude software voorzien van een oud algoritme waardoor de meting en de weergave van het signaal verkeerd was en mensen hierdoor het idee kregen dat ze een slechter signaal zouden hebben als het toestel vasthouden. Volgens de eerste berichten van consumenten lijkt de software het probleem niet te verhelpen en extra cru is nu een engineer van Apple uit de school is geklapt door te melden dat hij Apple al vroeg in het ontwerpproces van de iPhone 4 had gewaarschuwd voor eventuele problemen met de nieuwe antenne van Apple.

Een analist van Apple weet daarnaast ook melding te maken van een hardwaremtig probleem en volgens hem heeft Apple als een oplossing hiervoor in de hardware toegepast. Nieuwe iPhone 4-modellen zullen deze ‘interne bumper-case’ standaard ingebouwd hebben wat het probleem moet doen verhelpen. Ondertussen eist een Amerikaanse Senator een publiek excuses en reactie van Apple omtrent het fiasco van het bedrijf. Volgens hem komt met grote afzet ook een grote plicht richting je eindgebruikers en is de fabrikant een openbare reactie schuldig aan de menigte.

Apple heeft voor vanavond 19 uur Nederlandse tijd een persconferentie gepland staan om de iPhone 4-problemen toe te lichten en eventueel een oplossing te bieden. Het lijkt er overigens op dat Apple de iPhone 4 niet terug zal gaan roepen vanavond. All About Phones zal de reactie van de fabrikant op de voet volgen en tijdig rapporteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tea Mobiel -

  Ik snap niet waarom Apple niet gewoon het probleem direct heeft erkend en iedereen die een iPhone 4 aanschaft gewoon een gratis bumper geeft twv 29,- (ws nog geen euro productie kosten).

  De Fanboys zijn toch wel blind genoeg om het toestel aan te schaffen ondanks alle problemen.

  1. Tea Mobiel -

   Lees net het volgende:
   "Voorlopig hebben veel iPhone gebruikers er echter een nieuw probleem bij. Veel gebruikers maken op het Apple forum melding van problemen de installatie van de nieuwe software. De software zou vastlopen nadat het voor circa tweederde is binnengehaald. Mogelijk dat dit wordt veroorzaakt door overbelasting van de servers van Apple. Apple heeft nog niet op de nieuwste problemen gereageerd."

   OEPS :X

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters