Apple geeft iOS 6 vrij en geeft eigen apps een update

Apple heeft voor iOS-gebruikers officieel iOS 6 vrijgegeven. Daarnaast heeft de fabrikant ook al haar eigen apps klaar gestoomd voor het vernieuwde OS en de aanstaande iPhone 5.

Zoals verwacht heeft Apple klokslag 19 uur Nederlandse tijd gisterenavond iOS 6 vrijgegeven voor de iPhone, iPod en de iPad. Onder de, volgens Apple ruim 200, verbeterde en nieuwe features bevind zich Siri. De spraak-assistent van Apple heeft een aantal updates gekregen. Zo worden antwoorden nu veel uitgebreider weergegeven, een beetje zoals we dat van Wolfram Alpha kennen. Ook integratie met films is beter geworden, bijvoorbeeld in de vorm van trailers die je direct bij je vraag aangeleverd krijgt. Ook kan Siri vanaf nu applicaties openen. Een interessante ontwikkeling is dat Apple met verschillende automerken gaat samenwerken om een Siri-knop aan het stuur toe te voegen. Ook worden er meer talen toegevoegd, maar Nederlands zit daar niet bij. Siri zal op iOS 6 ook op de nieuwe iPad te vinden zijn.

Een andere functie is de integratie van Facebook in iOS 6. Je kunt zo inloggen bij de dienst en notificaties komen in je notificatiecentrum terecht. Ook wordt de integratie van apps met Facebook makkelijker. Ook wordt Facebook toegevoegd aan bijvoorbeeld de app store en zullen verjaardagen in je kalender terecht komen.

Apple iOS 6 Facebook 
Apple iOS 6 Facebook 
Apple iOS 6 Facebook 

Ook de phone-applicatie is op de schop gegaan. Er is bijvoorbeeld een sms-respond optie aan toegevoegd en een functie die je later herinnerd aan je gemiste oproep. Apple heeft tevens een ‘do not disturb’ functie toegevoegd, waarbij je alle notificaties kunt verbergen. Alleen als iemand twee keer achter elkaar belt zal het wel doorkomen, gezien het dan en noodgeval zou kunnen zijn.

Zoals eerder verwacht, maakt Apple FaceTime nu ook mogelijk via 3G. Je hoeft dus niet meer perse met een Wi-Fi netwerk verbonden te zijn. Daarnaast komen gesprekken, en berichten van iMessage, nu terecht op meerdere iOS-apparaten terecht. Safari is verbetert met dingen als een offline leeslijst en de mogelijkheid om foto’s up te loaden.

Verder zijn er wat updates aan Photo Stream, kun je VIP’s aanmerken, kun je makkelijker bijlagen aan je mailtjes toevoegen en kun je het scherm naar beneden ‘trekken’ om berichten te vernieuwen.

Apple iOS 6 panorama 

Een nieuwe standaardapp is Passbook. Daar kun je bijvoorbeeld boardingpassen en filmtickets in verzamelen. Die geeft ook meldingen, zoals updates over je vlucht of het feit dat je nabij een winkel bent waar je een toegoedbon voor hebt.

Iets anders dat Apple heeft toegevoegd is het zogenaamde ‘guided access’ waarmee je bepaalde functies kunt uitzetten als je je apparaat door anderen laat gebruiken. Ook toegang tot één app is mogelijk.

Ook introduceert Apple met iOS 6 haar eigen Maps-applicatie. Daarin is bijvoorbeeld turn-by-turn navigatie te vinden. Ook heeft Apple een eigen verkeersservice die crowd-sourced is en dus in theorie erg goede informatie tot zijn beschikking heeft. Mocht er tijdens het navigeren iets veranderen in de verkeerssituatie, dan geeft het toestel je de mogelijkheid om een nieuwe, snellere, route te bepalen. Integratie van Siri is van de partij en net als Google, heeft Apple een 3D-flyover functie.

Natuurlijk heeft Apple nog veel meer functies toegevoegd. Zo zijn de stores geüpdatet en is er een lost-functie, waarmee je je telefoon terug kunt vinden. Voor ontwikkelaars heeft Apple tientallen API’s toegevoegd, waardoor apps meer functies krijgen.

De iOS 6-update is via het instellingenmenu draadloos via Wifi binnen te halen en te installeren voor toestellen vanaf de iPhone 3GS en de Apple iPad 2.

Apple iOS 6 
Apple iOS 6 maps 
Apple iOS 6 maps 
Apple iOS 6 maps 

Apple heeft haar eigen apps ook gelijk compatible gemaakt met iOS 6. Alle apps van eigen makelij die in de App Store te vinden zijn hebben een update gekregen. Zo is Find my iPhone opnieuw ontwerpen en hebben een aantal andere apps af en toe wat nieuwe functionaliteit erbij gekregen. Over het algemeen hebben alle apps stabiliteits-updates mee gekregen, ondersteuning voor iOS 6, ondersteuning voor iPhone 5.

De updates zijn gratis te downloaden uit de App Store of hieronder aan te schaffen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters