Apple geeft toe: iPhones hebben een probleem – ADV

Eigenlijk kon het ook niet anders. Na de overweldigende druk van gebruikers en de waarschuwing van de Chinese Consumentenbond geeft Apple schriftelijk toe dat de batterijproblemen van de iPhones wijder verspreid zijn dan in eerste instantie beweerd werd. Maar wel met een twist…

iPhone 6s iPhones
De iPhone 6S

Heb jij batterijproblemen met jouw iPhone 6s? Dan ga je natuurlijk naar dé specialist in iPhone reparatie in Nijmegen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij met een ander smart device. Loop dus gerust eens binnen met jouw kapotte smartphone, tablet of laptop bij een Smartrepair Servicepunt of maak gebruik van de 24-uursservice.

De verklaring van Apple

Apple publiceerde onlangs een artikel op hun Chinese website in het Engels en Chinees met de titel: “A Message from Apple about iPhone and Unexpected Shutdowns”. Hiermee bevestigde de Amerikaanse smartphonegigant dat zij de zorgen van klanten zeer serieus nemen, dus ook de beperkte gevallen waarbij een iPhone spontaan afsluit. Daarnaast zei het Amerikaanse bedrijf dat zij zo snel mogelijk op zoek gaan naar een oplossing en bedankte zij organisaties die het probleem gemeld hebben.
Daarnaast verklaart Apple dat verder onderzoek aantoonde dat slechts een kleine groep last te hebben van wat de 30% bug wordt genoemd. Deze bug zorgt er namelijk voor dat iPhones spontaan afsluiten wanneer de batterij rond de 30% ligt.

Nog steeds niet helemaal eerlijk

Met deze verklaring lijkt Apple heel openhartig. Ze geven immers toe dat er problemen zijn met de iPhone 6s-modellen. Alleen blijkt deze verklaring niet zo eerlijk als deze op het eerste gezicht lijkt. De verklaring laat namelijk niets los of de batterijproblemen ook bij andere iPhone-modellen voorkomen dan de 6s. En dat is verrassend, want verschillende bronnen meldden al dat dit wel geval is.

Het is zelfs zo dat meldingen van de 30% bug over de meeste iPhones die gelanceerd zijn in de afgelopen 4 jaar gaan. Zo worden de iPhone SE, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s en iPhone 5 ongeveer net zo vaak genoemd als de iPhone 6s. Het goede nieuws is dat vooralsnog de iPhone 7 en 7 Plus geen last hebben van batterijproblemen.

En wat gebeurt er nu met de getroffen iPhones?

Apple is druk bezig met het zoeken naar een oplossing en heeft er als het goed is een gevonden. Met een software-update zouden alle batterijproblemen uit de wereld geholpen moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart -

  In België gaat het wel anders, daar breng je je toestel binnen bij één van de specifieke Apple winkels die vroeger easy-m noemde en nu noemen ze Switch.
  Daar ga je met je iPhone naartoe en word het geregeld dat er een nieuwe batterij word geplaatst door de officiële Apple België techniekers die op 1 punt in België zijn gevestigd, ga je bij een andere vervalt je garantie en bij de officiële reparateurs ben je je iPhone gemiddeld 3 weken kwijt en van een vervangtoestel is er geen sprake dus de meeste Belgen die hun iPhone niet kunnen missen laten deze reparatie niet uitvoeren want ze zijn bijna verplicht een ander toestel te kopen om deze periode te overbruggen. Ik vind dat ze bij Apple tenminste voor vervangtoestellen kunnen zorgen en die zijn er, al zijn het vroegere modellen, een 5 of 5S bvb. De schuld ligt tenslotte bij hun en koop je een vervangtoestel is het duurder dan de reparatie dus moeten ze niet afkomen met een gratis reparatie want dat is het uiteindelijk voor velen niet of je moest thuis nog een smartphone liggen hebben.

  1. gio -

   wat probeer je nou te zeggen? Er staat aan het eind dat het probleem word opgelost met een software update. Waarom zou je je toestel dan wegbrengen en 3 weken kwijt zijn??

   Over het algemeen is belgie met veel dingen wat slomer dan in nederland, hier ben je max 2 weken je toestel kwijt, maar vaak heb je em binnen een week al terug (die ervaring heb ik zelf in ieder geval al 3x gehad)

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters