Apple geeft toe: iPhones hebben een probleem – ADV

Eigenlijk kon het ook niet anders. Na de overweldigende druk van gebruikers en de waarschuwing van de Chinese Consumentenbond geeft Apple schriftelijk toe dat de batterijproblemen van de iPhones wijder verspreid zijn dan in eerste instantie beweerd werd. Maar wel met een twist…

iPhone 6s iPhones
De iPhone 6S

Heb jij batterijproblemen met jouw iPhone 6s? Dan ga je natuurlijk naar dé specialist in iPhone reparatie in Nijmegen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij met een ander smart device. Loop dus gerust eens binnen met jouw kapotte smartphone, tablet of laptop bij een Smartrepair Servicepunt of maak gebruik van de 24-uursservice.

De verklaring van Apple

Apple publiceerde onlangs een artikel op hun Chinese website in het Engels en Chinees met de titel: “A Message from Apple about iPhone and Unexpected Shutdowns”. Hiermee bevestigde de Amerikaanse smartphonegigant dat zij de zorgen van klanten zeer serieus nemen, dus ook de beperkte gevallen waarbij een iPhone spontaan afsluit. Daarnaast zei het Amerikaanse bedrijf dat zij zo snel mogelijk op zoek gaan naar een oplossing en bedankte zij organisaties die het probleem gemeld hebben.
Daarnaast verklaart Apple dat verder onderzoek aantoonde dat slechts een kleine groep last te hebben van wat de 30% bug wordt genoemd. Deze bug zorgt er namelijk voor dat iPhones spontaan afsluiten wanneer de batterij rond de 30% ligt.

Nog steeds niet helemaal eerlijk

Met deze verklaring lijkt Apple heel openhartig. Ze geven immers toe dat er problemen zijn met de iPhone 6s-modellen. Alleen blijkt deze verklaring niet zo eerlijk als deze op het eerste gezicht lijkt. De verklaring laat namelijk niets los of de batterijproblemen ook bij andere iPhone-modellen voorkomen dan de 6s. En dat is verrassend, want verschillende bronnen meldden al dat dit wel geval is.

Het is zelfs zo dat meldingen van de 30% bug over de meeste iPhones die gelanceerd zijn in de afgelopen 4 jaar gaan. Zo worden de iPhone SE, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s en iPhone 5 ongeveer net zo vaak genoemd als de iPhone 6s. Het goede nieuws is dat vooralsnog de iPhone 7 en 7 Plus geen last hebben van batterijproblemen.

En wat gebeurt er nu met de getroffen iPhones?

Apple is druk bezig met het zoeken naar een oplossing en heeft er als het goed is een gevonden. Met een software-update zouden alle batterijproblemen uit de wereld geholpen moeten zijn.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters