Vooraanstaande chipdesigner Apple stapt over naar Google

Apple staat bekend als maker van de beste chips. De iPhone is sneller dan concurrerende smartphones omdat de gemaakte processors van eigen makelij precies aansluiten op de software en de juiste processen versnellen. Dat ziet Google ook wel zitten.

De zoekgigant zette dit jaar serieus in op eigen hardware en heeft John Bruno aangenomen. Hij werkte bij Apple aan het ontwerpen van chips voor de iPhone en gaat bij Google aan de slag als System Architect.
Dit artikel verscheen als eerste op OneMoreThing.nl.

Bij Apple eigen ontwerp de concurrentie voor

Bruno werkte sinds 2012 bij Apple en zette een afdeling op die onderzoek deed naar nieuwe technologieën. Hij maakte de innovaties die ervoor zorgen dat Apple de concurrentie op vele gebieden voor is dus mede-mogelijk. Denk aan Augmented Reality met ARKit en kunstmatige intelligentie die niet afhankelijk is van de cloud. De chips van Apple spelen daar een belangrijke rol in. Voordat hij naar Apple kwam, was Bruno werkzaam bij ATI en AMD waar hij aan grafische chips werkte.

Google Ppixel 2 XL
De Google Pixel 2 XL

Eigen chip voor Google’s smartphone

Google bewees in 2017 serieuze ambities op het gebied van eigen hardware te hebben. De zoekgigant maakte voorheen alleen kleine apparaten zoals de Chromecast, maar kwam met de Home-speaker en Pixel 2-smartphone. Om de kwaliteit van foto’s te verbeteren is die met een chip uitgerust die niets anders doen dan beelden verwerken met HDR+. Voor algemene taken worden nog steeds in bulk gekochte chips van andere bedrijven zoals Qualcomm gebruikt.

Zien we straks naast de A12-chip van Apple de G1-chip van Google? De overstap van Bruno maakt duidelijk dat de zoekgigant meer eigen chips op de roadmap heeft staan. Check hier de toekomstplannen van Apple zelf.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters