Vooraanstaande chipdesigner Apple stapt over naar Google

Apple staat bekend als maker van de beste chips. De iPhone is sneller dan concurrerende smartphones omdat de gemaakte processors van eigen makelij precies aansluiten op de software en de juiste processen versnellen. Dat ziet Google ook wel zitten.

De zoekgigant zette dit jaar serieus in op eigen hardware en heeft John Bruno aangenomen. Hij werkte bij Apple aan het ontwerpen van chips voor de iPhone en gaat bij Google aan de slag als System Architect.
Dit artikel verscheen als eerste op OneMoreThing.nl.

Bij Apple eigen ontwerp de concurrentie voor

Bruno werkte sinds 2012 bij Apple en zette een afdeling op die onderzoek deed naar nieuwe technologieën. Hij maakte de innovaties die ervoor zorgen dat Apple de concurrentie op vele gebieden voor is dus mede-mogelijk. Denk aan Augmented Reality met ARKit en kunstmatige intelligentie die niet afhankelijk is van de cloud. De chips van Apple spelen daar een belangrijke rol in. Voordat hij naar Apple kwam, was Bruno werkzaam bij ATI en AMD waar hij aan grafische chips werkte.

Google Ppixel 2 XL
De Google Pixel 2 XL

Eigen chip voor Google’s smartphone

Google bewees in 2017 serieuze ambities op het gebied van eigen hardware te hebben. De zoekgigant maakte voorheen alleen kleine apparaten zoals de Chromecast, maar kwam met de Home-speaker en Pixel 2-smartphone. Om de kwaliteit van foto’s te verbeteren is die met een chip uitgerust die niets anders doen dan beelden verwerken met HDR+. Voor algemene taken worden nog steeds in bulk gekochte chips van andere bedrijven zoals Qualcomm gebruikt.

Zien we straks naast de A12-chip van Apple de G1-chip van Google? De overstap van Bruno maakt duidelijk dat de zoekgigant meer eigen chips op de roadmap heeft staan. Check hier de toekomstplannen van Apple zelf.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters