Apple, Google en Samsung bieden samen op Kodak-patenten

Het failliete Kodak wil minstens twee miljard euro verdienen met de verkoop van zijn patenten, maar lijkt die droom te kunnen vergeten. Apple, Google, Samsung, HTC en LG bieden samen maar een kwart van de vraagprijs.

Titanengevecht om patenten van Kodak img 6393 instamatic

Dat meldt The Wall Street Journal. Waar deze bedrijven elkaar in talloze rechtszalen voor rotte vis uitmaken en over en weer importverboden eisen, werken ze nu samen om de prijs van de gewilde Kodakpatenten te drukken.

Kodak hoopte juist dat de diverse bieders zich tijdens de patentenveiling tot steeds hogere bedragen zouden laten verleiden. Maar daar komt dus niets van terecht. Het is nu de vraag of Kodak zijn patentenportefeuille wel voor de lagere prijs kwijt wil. Waarschijnlijk wordt de verkoop afgeblazen.

De patenten van Kodak zijn belangrijk voor smartphonefabrikanten, omdat ze betrekking hebben op alles wat met digitale camera’s te maken heeft. En die zitten in elk toestel. Als een van de partijen de patenten in handen zou krijgen, zou die het andere fabrikanten in de rechtszaal moeilijk kunnen maken. Al eerder zijn patenten van failliete mastodonten door smartphonefabrikanten opgekocht om ze met concurrenten uit te ruilen om rechtszaken of licentiekosten te voorkomen.

Bron: Mobile Burn

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters