Apple gooit haar 2.1 firmware in de ring voor de iPhone 3G

Apple heeft vanavond op een persconferentie haar 2.1 firmware gelanceerd voor de iPhone 3G. Naast een hoop bugfixes is vooral de functionaliteit uitgebreid van het toestel.

Firmware 2.1 zou een hoop bestaande problemen moeten oplossen en bevat volgens Apple ook enkele functies die we nog niet eerder hebben gezien. Zo zou je nu applicaties als MSN op de achtergrond kunnen laten draaien zonder dat je bang hoeft te zijn dat de applicatie stop gezet wordt zoals voorheen. Apple heeft echter nog niet de Turn by Turn navigatie gelanceerd, onduidelijk is ook nog met welke leverancier dit zal gebeuren. TomTom had al te kennen gegeven er druk bezig mee te zijn, echter wachten ze nog op Apple’s goedkeuring. De nieuwe 2.1 firmware heeft ook Nike+ ingebouwd zitten en Genius playlist. De firmware zou verder de batterij levensduur fors moeten verhogen, de snelheid moeten verbeteren en andere problemen moeten oplossen. De update is gratis en zal vrijdag te downloaden zijn.

apple-lets-rock-086

 

Op het “Let’s Rock” evenement van vanavond is ook iTunes 8.0 aangekondigd waarmee nieuwe functies beschikbaar worden gesteld om muziek af te spelen en je iPhone te syncen. Er komt een mogelijkheid om HD-video’s te kopen en te downloaden en we kunnen een nieuwe weergave in Grid View verwachten. Apple heeft wederom een samenwerking met NBC gesloten voor de video’s. Met Grid View kun je door albums, artiesten, genres en componisten bladeren.

ipodletsrock14

 

Rechts in beeld komt de Genius Sidebar, onderdeel van de nieuwe functie Genius. Deze Genius-functie kun je met een knop rechtsonder in het scherm starten. De functie geeft suggesties voor muziek die je nog niet in je collectie hebt en kan ook afspeellijsten samenstellen. Naast gewone en slimme afspeellijsten is er nog een derde type afpeellijst: de Genius Playlist. De functie geeft ook suggesties voor muziek die nog in je collectie ontbreekt, met de mogelijkheid om de muzieknummers aan te schaffen. Een derde vernieuwing in iTunes 8 is de visualisatie: Magnethosphere-animatie, deze is gemaakt door Robert Hodgin.

apple-lets-rock-042

 

Naast de nieuwe software en firmware heeft Apple ook nieuwe hardware aangekondigd in de vorm van de vernieuwde iPod Nano, iPod Touch en iPod classic. De nieuwe iPod nano lijkt wel wat op de iPod mini, heeft een gebogen vorm en dezelfde vormfactor als Microsoft’s Zune. De Nano’s zijn voorzien van nieuwe software die goed overweg kan met Genius van iTunes 8.0. Het apparaat kan 24 uur muziek afspelen en 4 uur video’s. De Nanos’zullen in de kleuren black, purple, blue, green, yellow, orange, red, violet beschikbaar zijn.

gallery-big-09

 

De nieuwe iPod Touch heeft als eigenschap dat er het geheel dunner is gemaakt en dat er boxjes aan de body zijn gemaakt zoals de iPhone ze al heeft. Ook is Nike+ vertegenwoordigd in de nieuwe iPod Touch zodat sporters hun lol op kunnen. Ook is wederom Genius aanwezig in de software. De nieuwe Touch kan 36 uur muziek afspelen en 6 uur video’s.

gallery-big-07

 

Naast de hardware zijn er ook veel applicaties voor de App store aangekondigd. Zoals Real Soccer 2009, Spore en ook Need For Speed: Undercover mag niet ontbreken in de App store.

apple-lets-rock-077

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters