Apple gooit YouTube-app uit iOS6

Apple heeft de YouTube-app geheel uit iOS6 gegooid. De app is er eenvoudig niet meer in de laatste betaversie van het nieuwe besturingssysteem dat Apple nu ontwikkelt.

Apple gooit YouTube-app uit iOS6 screen shot 2012 08 06 at 11 14 34 am

Wil je op een iPhone met iOS6 straks naar een YouTubefilmpje kijken, dan ben je dus aangewezen op kijken via de browser. Al eerder werd bekend dat Apple een eigen maps-applicatie introduceert in plaats van Google Maps, en nu wordt ook deze Google-dienst uit de iPhone verwijderd.

Bloggers van 9to5mac kwamen in de nieuwste beta tot de conclusie dat YouTube geen deel meer uitmaakt van de standaard meegeleverde apps. Curieus genoeg is de YouTube-app nog wel aanwezig op de Apple TV, maar dus niet meer op de iPhone, en ook niet op de iPad.

9to5mac sloot niet uit dat het om een bug gaat in een nog niet voltooide versie van iOS6, maar gezien de ontvlechting die Apple van Google-diensten heeft ingezet, leek het niet onmogelijk dat YouTube straks op andere manieren op een iPhone of iPad bekeken moet worden.

Echter, nadat 9to5mac met het nieuws kwam, heeft The Verge bij Apple nagetrokken hoe het zit. En Apple bevestigde dat het feest met de YouTube-app voorbij is. ”Onze licentie om de YouTube-app in iOS te gebruiken is verlopen. Klanten kunnen YouTube gebruiken in de Safari browser en Google werkt aan een nieuwe YouTube-app die in de App Store komt.”

Bron: Macrumors

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters