Apple haalt MobileMe uit de schappen en verlaagt introductie prijs van iAd

Apple is gestopt met het verkopen van de dienst MobileMe via haar website. De producent doet dit net voor de aankondiging van de nieuwe iPad 2 waarna de dienst waarschijnlijk gratis voortgezet zal worden. Ondertussen is ook het minimumbedrag verlaagd voor adverteerders om iAd van Apple te mogen gebruiken.

Apple is in alle stilte gestopt met het verkopen van de dienst MobileMe via haar website. Mensen die een MobileMe-account willen aanschaffen via de webshop van Apple komen bedrogen uit; de aanschaf link verwijst naar de webshop van Apple waardoor er geen mogelijkheid is tot de daadwerkelijk aanschaf van het product. Apple wist eerder al een gedeelte van MobileMe gratis toegankelijk te maken met de update van iOS 4.2 voor de iPad en de iPhone. Daardoor konden mensen gratis hun apparaten volgen via de website van MobileMe en ze op afstand blokkeren. De producent lijkt nu het gehele MobileMe-pakket gratis te willen maken en de verwachting is dat deze stap volgende week tijdens de persconferentie voor de iPad 2 bekend gemaakt zal worden. Inmiddels raakt ook de voorraad bij Apple Stores op van het pakket en zijn de pakketten zelfs afgeprijsd in de stores.

Naast de intentie om MobileMe gratis te maken heeft Apple ook naar haar iAd-adverteerders geluisterd. Zo kunnen adverteerders nu ook met een kleiner budget terecht bij Apple. De producent hanteerde eerder een minimumbedrag van 1 miljoen dollar en dat is nu verlaagd naar 500.000 dollar voor de inschrijving bij Apple iAd. Volgens Apple hebben inmiddels al 60 adverteerders zich ingeschreven voor het advertentieprogramma van iAd en hebben deze adverteerders eveneens al een succesvolle campagne gedraaid.

All About Phones zal de persconferentie die aanstaande woensdag avond plaatsvind live verslaan voor haar gebruikers. Hiervoor kan men terecht op onze live-pagina.

Apple MobileMe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters