Apple haalt opnieuw internet share programma offline

Netshare, een applicatie om de internetverbinding van de iPhone 3G te delen met bijvoorbeeld een laptop, is afgelopen week meerdere malen uit Appstore gehaald. Het programma gaat in tegen de gebruiksvoorwaarden van telecomproviders.

Netshare deelt de umts-verbinding door middel van een proxy met een ander apparaat, zoals een desktopsysteem of een laptop. De iPhone en de laptop maken verbinding via wifi, waarna de gebruiker op de laptop kan internetten via umts.

Netshare dook eind vorige week voor het eerst op in de Appstore, Apples internetwinkel voor iPhone-applicaties. Na een paar minuten verdween het, maar Netshare kwam vrijdagmiddag weer beschikbaar. Zaterdag was de applicatie echter weer spoorloos verdwenen en maandagochtend was de applicatie nog steeds niet te downloaden.

Het programma druist in tegen de algemene voorwaarden van telecomproviders die de iPhone leveren. In de voorwaarden van de Amerikaanse aanbieder AT&T staat bijvoorbeeld dat ongelimiteerde abonnementen niet gebruikt mogen worden om de iPhone te koppelen aan laptops of andere apparatuur om een internetverbinding te maken via het netwerk van de provider.

Ook T-Mobile, die de iPhone exclusief in Nederland verkoopt, heeft die voorwaarde gesteld: “Voor datagebruik geldt dat bij een oneigenlijk gebruik T-Mobile beperkingen kan stellen. Van oneigenlijk gebruik is onder meer sprake wanneer de iPhone of de simkaart wordt gebruikt in combinatie met een computer of laptop.”

Ontwikkelaar Nullriver zegt op zijn eigen site dat het programma in elk geval niet tegen de voorwaarden van Apple zelf indruist. In de voorwaarden staat dat een programma ‘naar Apples redelijke oordeel’ niet ‘excessief’ gebruik mag maken van het netwerk van een telecomprovider. Nullriver heeft naar eigen zeggen nog niet van Apple gehoord waarom de tien dollar kostende applicatie offline is gehaald.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters