Apple haalt opnieuw internet share programma offline

Netshare, een applicatie om de internetverbinding van de iPhone 3G te delen met bijvoorbeeld een laptop, is afgelopen week meerdere malen uit Appstore gehaald. Het programma gaat in tegen de gebruiksvoorwaarden van telecomproviders.

Netshare deelt de umts-verbinding door middel van een proxy met een ander apparaat, zoals een desktopsysteem of een laptop. De iPhone en de laptop maken verbinding via wifi, waarna de gebruiker op de laptop kan internetten via umts.

Netshare dook eind vorige week voor het eerst op in de Appstore, Apples internetwinkel voor iPhone-applicaties. Na een paar minuten verdween het, maar Netshare kwam vrijdagmiddag weer beschikbaar. Zaterdag was de applicatie echter weer spoorloos verdwenen en maandagochtend was de applicatie nog steeds niet te downloaden.

Het programma druist in tegen de algemene voorwaarden van telecomproviders die de iPhone leveren. In de voorwaarden van de Amerikaanse aanbieder AT&T staat bijvoorbeeld dat ongelimiteerde abonnementen niet gebruikt mogen worden om de iPhone te koppelen aan laptops of andere apparatuur om een internetverbinding te maken via het netwerk van de provider.

Ook T-Mobile, die de iPhone exclusief in Nederland verkoopt, heeft die voorwaarde gesteld: “Voor datagebruik geldt dat bij een oneigenlijk gebruik T-Mobile beperkingen kan stellen. Van oneigenlijk gebruik is onder meer sprake wanneer de iPhone of de simkaart wordt gebruikt in combinatie met een computer of laptop.”

Ontwikkelaar Nullriver zegt op zijn eigen site dat het programma in elk geval niet tegen de voorwaarden van Apple zelf indruist. In de voorwaarden staat dat een programma ‘naar Apples redelijke oordeel’ niet ‘excessief’ gebruik mag maken van het netwerk van een telecomprovider. Nullriver heeft naar eigen zeggen nog niet van Apple gehoord waarom de tien dollar kostende applicatie offline is gehaald.

Bron: Tweakers.net

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters