Apple haalt vijftig procent van zijn inkomsten uit de iPhone

In de periode tussen 26 december 2010 en 26 maart 2011 heeft Apple een winst gemaakt van 24,6 miljard dollar. Vijftig procent daarvan is voor rekening van de iPhone, wat daarmee veruit het populairste product is van de fabrikant.

Apple iPhone 4 piano

Er zijn in de drie genoemde maanden 18,6 miljoen iPhones verkocht. Dat was goed voor 12,3 miljard dollar aan ontvangsten voor Apple. En da’s de helft van de volledige geldpot die bij Apple binnenkwam, van 24.6 miljard dollar. Het aantal iPhones dat dit in het genoemde kwartaal is verkocht, is 113 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Niet alleen het toestel is verantwoordelijk voor de duizelingwekkende winstcijfers, ook de aan de iPhone gerelateerde producten en diensten. Daarmee wordt niet de App Store bedoeld, maar wel inkomsten uit deals met telco’s, diensten en iPhone-accessoires die door andere fabrikanten zijn gemaakt.

Terwijl de iPhone recordcijfers boekte, is de verkoop van de iPad nogal een tegenvaller. Er zijn er nog geen vijf miljoen van verkocht in het genoemde kwartaal terwijl er rekening werd gehouden met zes tot acht miljoen tablets. Apple meldt dat het bedrijf domweg niet meer iPads kon maken dan het deed.

Het aandeel van de iPhone in de inkomsten van Apple groeit elk kwartaal. Het kwartaal hiervoor was het 39 procent en daar weer voor 33 procent.

In het komende kwartaal verwacht Apple een groei naar 26 miljard dollar aan inkomsten.

Bron: Apple

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters