'Apple had plannen om een eigen telecomnetwerk op te zetten'

Oud-Apple topman Steve Jobs was net voor de lancering van de eerste iPhone plannen aan het uitwerken om een provider te worden voor mobieltjes. Jobs wilde middels vrije spectrums die onder het Wifi-spectrum vielen een netwerk opzetten voor telefoons.

John Station zou Jobs tussen 2005 en 2007 geholpen hebben met het uitwerken van Steve Jobs’ idee, zo schrijft Computwerworld. Jobs had het idee dat Apple gebruik kon maken van het Wifi-spectrum en dan met name de frequenties die niet in gebruik waren. Onduidelijk is hoe Jobs het netwerk precies voor zich zag aangezien Station daar niet op in is gegaan.

Desondanks heeft hij met Steve Jobs twee jaar lang aan het idee gewerkt met als doel om telecomproviders buitenspel te zetten. Jobs heeft het idee in 2007 opgegeven, vlak voor de lancering van de eerste Apple iPhone. Hoewel de oud topman zijn idee niet kon verwezenlijken, heeft hij volgens Station wel voor een grote machtsverschuiving gezorgd met de introductie van Apple’s telefoon.

Apple heeft namelijk totale controle over de verkoop van diens iPhone en welke abonnementen een provider met de iPhone mag aanbieden. Tot 2007 was het ongehoord dat een producent regels kon opleggen aan de provider. Volgens Station moeten providers zich dan ook zorgen maken over deze nieuwe rolverdeling.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters