'Apple halveert orders voor onderdelen iPhone 5 na tegenvallend verkoopresultaat'

Apple heeft het aantal bestellingen voor onderdelen van de iPhone 5 teruggebracht met ongeveer de helft, melden bronnen aan The Wall Street Journal. De verkoop van het toestel zou tegenvallen.

Apple iPhone 5

De krant citeert twee mensen die melden dat het aantal bestellingen voor schermen voor de iPhoen 5 met de helft zijn teruggebracht. Ditzelfde zou gebeuren met andere onderdelen van het toestel.

De verkoop van de iPhone 5 gaat dus minder goed dan verwacht, wordt hieruit geconcludeerd. De felle concurrentie met vooral Samsung, die met zijn Androidtelefoons grote successen boekt, zou de iPhone opbreken.

Ook goedkope smartphonemakers als Huawei zien een groeiende vraag naar hun toestellen, terwijl de vraag naar de iPhone 5 terugloopt.

Officiƫle cijfers zijn niet bekend. De laatste cijfers zijn van het derde kwartaal van vorig jaar. Toen had Apple 14,6% van de wereldwijde smartphonemarkt in handen, wat een duikeling is ten opzichte van de 23% die Apple slechts twee kwartalen eerder had.

Het marktaandeel van Samsung steeg in dat derde kwartaal van vorig jaar naar 31,3 pocent. In het derde kwartaal van 2010 had Samsung nog slechts 8,8% van de smartphonemarkt in handen.

Samsung heeft alvast een recordwinst aangekondigd. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat van de Galaxy S-serie honderd miljoen toestellen zijn verkocht sinds de serie in 2010 het licht zag met de eerste Galaxy S.

Apple zou later deze maand met nieuwe cijfers komen. Dan zal blijken of het verhaal van The Wall Street Journal klopt.

De iPhone 5 is vorig jaar september in de verkoop gegaan. Het toestel is dunner en een stukje langer dan zijn voorganger, de iPhone 4S. Het ontwerp ontmoette meteen veel kritiek, want velen hadden verwacht dat Apple opnieuw een baanbrekend verkoopsucces op de markt zou brengen.

Bron: The Wall Street Journal

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters