'Apple halveert orders voor onderdelen iPhone 5 na tegenvallend verkoopresultaat'

Apple heeft het aantal bestellingen voor onderdelen van de iPhone 5 teruggebracht met ongeveer de helft, melden bronnen aan The Wall Street Journal. De verkoop van het toestel zou tegenvallen.

Apple iPhone 5

De krant citeert twee mensen die melden dat het aantal bestellingen voor schermen voor de iPhoen 5 met de helft zijn teruggebracht. Ditzelfde zou gebeuren met andere onderdelen van het toestel.

De verkoop van de iPhone 5 gaat dus minder goed dan verwacht, wordt hieruit geconcludeerd. De felle concurrentie met vooral Samsung, die met zijn Androidtelefoons grote successen boekt, zou de iPhone opbreken.

Ook goedkope smartphonemakers als Huawei zien een groeiende vraag naar hun toestellen, terwijl de vraag naar de iPhone 5 terugloopt.

Officiƫle cijfers zijn niet bekend. De laatste cijfers zijn van het derde kwartaal van vorig jaar. Toen had Apple 14,6% van de wereldwijde smartphonemarkt in handen, wat een duikeling is ten opzichte van de 23% die Apple slechts twee kwartalen eerder had.

Het marktaandeel van Samsung steeg in dat derde kwartaal van vorig jaar naar 31,3 pocent. In het derde kwartaal van 2010 had Samsung nog slechts 8,8% van de smartphonemarkt in handen.

Samsung heeft alvast een recordwinst aangekondigd. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat van de Galaxy S-serie honderd miljoen toestellen zijn verkocht sinds de serie in 2010 het licht zag met de eerste Galaxy S.

Apple zou later deze maand met nieuwe cijfers komen. Dan zal blijken of het verhaal van The Wall Street Journal klopt.

De iPhone 5 is vorig jaar september in de verkoop gegaan. Het toestel is dunner en een stukje langer dan zijn voorganger, de iPhone 4S. Het ontwerp ontmoette meteen veel kritiek, want velen hadden verwacht dat Apple opnieuw een baanbrekend verkoopsucces op de markt zou brengen.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eddddd -

  Wat niet in dit artikel staat, maar wel onderdeel is van het bericht, is dat de "halvering" van het aantal orders nog steeds betekent dat het aantal schermen duidt op een verkoopstijging. Kennelijk was meer dan een verdubbeling van de verkopen verwacht, dat is dan ook wel heel erg ambitieus. Of Apple gaat sneller dan verwacht met een nieuw toestel komen, waarvoor andere beeldschermpjes benodigd zijn. Of het gerucht klopt niet….

 2. Bas_vhn -

  'De krant citeert twee mensen die melden dat het aantal bestellingen voor schermen voor de iPhoen 5 met de helft zijn teruggebracht.'

  Klinkt als een goede bron, niet dus. Strookt ook niet met het eerdere bericht dat Apple tijdens de laatste maanden van 2012 ruim 50% van de amerikaanse smartphone markt in handen had. Het kan best zijn dat de vraag minder is dan verwacht, maar de enige die dat duidelijk kan maken is Apple zelf.

  1. bartvuijk -

   The Wall Street Journal is doorgaans een betrouwbare bron. Hoe het met de werkelijke cijfers zit weten we snel genoeg, Apple komt daar – volgens dezelfde bron – eind deze maand mee naar buiten.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters