'Apple heeft 2 miljard dollar in Sharp geïnvesteerd'

Apple heeft naar verluid 2 miljard dollar in het noodlijdende Sharp geïnvesteerd. Apple wil met deze investering de toevoer van schermen zeker stellen.

Apple zelf heeft niets over de investering los gelaten en ook Sharp wil niets los laten. Desondanks heeft marktanalist Asymco eens diep in de cijfers van Apple gegraven en daarin vond hij plots een extra uitgave van 2 miljard dollar. Apple heeft 2.3 miljard dollar meer uitgegeven dan begroot aan ‘gereedschap, fabricage, en infrastructuur’. Aangezien het hier om een heel globale omschrijving gaat en de fabrikant niet gedetailleerd toelicht waar de kosten aan toe te schrijven zijn blijft het gissen waarom Apple daadwerkelijk 2 miljard extra heeft uitgegeven.

Asymo meent echter dat de kans zeer reëel is dat Apple geïnvesteerd heeft in het noodlijdende Sharp. Sharp is sinds kort samen met LG hofleverancier van scherm voor ondermeer de iPhone, iPad en iPod. Daarnaast worden ook de scherm van de MacBook’s en de iMac’s gefabriceerd door het bedrijf. Echter verkeert Sharp is zeer zwaar weer en heeft het grote moeite om haar hoofd boven water te houden. De fabrikant is dan ook van plan om verschillende onderdelen af te gaan stoten en zich te richten op het produceren van schermen.

Asymco redeneert nu dat dankzij deze investering in Sharp Apple haar levering van schermen zeker weet te stellen. Daarnaast kan Apple dankzij deze investering prioriteit bij Sharp afdwingen en wellicht een lagere prijs. Hierdoor wordt Apple minder afhankelijk van Samsung en LG. De kans lijkt klein dat beide bedrijven meer informatie op termijn over de deal bekend zullen gaan maken.

Apple iPad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters