'Apple heeft 2 miljard dollar in Sharp geïnvesteerd'

Apple heeft naar verluid 2 miljard dollar in het noodlijdende Sharp geïnvesteerd. Apple wil met deze investering de toevoer van schermen zeker stellen.

Apple zelf heeft niets over de investering los gelaten en ook Sharp wil niets los laten. Desondanks heeft marktanalist Asymco eens diep in de cijfers van Apple gegraven en daarin vond hij plots een extra uitgave van 2 miljard dollar. Apple heeft 2.3 miljard dollar meer uitgegeven dan begroot aan ‘gereedschap, fabricage, en infrastructuur’. Aangezien het hier om een heel globale omschrijving gaat en de fabrikant niet gedetailleerd toelicht waar de kosten aan toe te schrijven zijn blijft het gissen waarom Apple daadwerkelijk 2 miljard extra heeft uitgegeven.

Asymo meent echter dat de kans zeer reëel is dat Apple geïnvesteerd heeft in het noodlijdende Sharp. Sharp is sinds kort samen met LG hofleverancier van scherm voor ondermeer de iPhone, iPad en iPod. Daarnaast worden ook de scherm van de MacBook’s en de iMac’s gefabriceerd door het bedrijf. Echter verkeert Sharp is zeer zwaar weer en heeft het grote moeite om haar hoofd boven water te houden. De fabrikant is dan ook van plan om verschillende onderdelen af te gaan stoten en zich te richten op het produceren van schermen.

Asymco redeneert nu dat dankzij deze investering in Sharp Apple haar levering van schermen zeker weet te stellen. Daarnaast kan Apple dankzij deze investering prioriteit bij Sharp afdwingen en wellicht een lagere prijs. Hierdoor wordt Apple minder afhankelijk van Samsung en LG. De kans lijkt klein dat beide bedrijven meer informatie op termijn over de deal bekend zullen gaan maken.

Apple iPad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters