Apple heeft 92% van alle winst in smartphone industrie

Volgens Wall Street Journal heeft Apple 92% van alle winst in de smartphonemarkt binnengehaald.

Van alle verkochte telefoons in het afgelopen kwartaal is minder dan 1 op de 5 telefoons van Apple. Toch heeft Apple 92% van alle winst in de smartphone industrie verdiend van kwartaal 1. Concurrent Samsung heeft 15% van alle inkomsten gekregen in het eerste kwartaal van 2015. Deze twee bedrijven komen samen boven de 100% uit, aangezien er ook bedrijven zijn die verlies draaien. Deze negatieve percentages brengen het totaal terug op 100%.

Bij het maken van deze berekening, heeft Wall Street Journal niet gekeken naar privé beheerde bedrijven als Xiaomi. Desalniettemin is de bovenstaande berekening zeer accuraat aangezien deze bedrijven geen groot verschil maken in het totaalplaatje.

Apple is in staat veel winst te maken aangezien het bedrijf gemiddeld 591 euro vraagt voor een telefoon. De gemiddelde prijs van een Android toestel ligt rond de 166 euro, aldus Strategy Analytics. Ook heeft Apple zeer hoge winstmarges en verlaagt ze haar toestellen minder in prijs naarmate deze ouder worden.

In tegenstelling tot Apple, gaat Samsung’s winst in het totaalplaatje bij de smartphone afdeling niet omhoog. In 2013 had Apple 57% van de winst, Samsung kreeg toen 43%.

Apple lijkt de komende tijd dominant in de smartphone markt te blijven. Geruchten gaan dat Apple bezig is met de productie van meer dan 85 miljoen iPhone 6S toestellen.

Bron: GSM Arena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters