Apple heeft Anobit overgenomen voor 500 miljoen dollar

Apple heeft naar verluid Anobit overgenomen voor een bedrag van 500 miljoen dollar. Anobit is een fabrikant van Flash-geheugen en met de overname stelt Apple haar voorraad zeker in de toekomst.

De plannen van Apple kwamen een week eerder al aan het licht. Toen gingen de geruchten nog dat Apple en Anobit in gesprek waren over een mogelijke overname. Inmiddels meldt Reuters dat het al zover is; het contract is getekend en Anobit is inmiddels eigendom van de Amerikaan.

Met de overname van Anobit weet Apple een belangrijke toeleverancier van Flash-geheugen zeker te stellen. De markt voor Flash groeit erg hard omdat laptops, tablets en smartphones allemaal gebruik maken van dat type geheugen en al deze markten nog steeds groeien. Om de groei van Apple te blijven handhaven en geen vertragingen in het productieproces op te lopen, heeft Apple ervoor gekozen om haar eigen Flash-geheugen te produceren. Daarnaast zijn de prijzen die Apple soms moet betalen aan concurrenten zoals Samsung hoger door marktontwikkelingen waardoor de marge afneemt op diens producten.

Apple heeft naar verluid 500 miljoen dollar betaald voor Anobit. Dit is de grootste overname van Apple sinds het NeXT heeft overgenomen van Steve Jobs. Apple heeft op haar bankrekening desalniettemin nog een 83 miljard dollar staan dat het mag gebruiken naar eigen inzicht. Anobit zal Apple dan ook financieel amper pijn doen en is tactisch gezien een belangrijke overname. Apple zal naar verluid ook een R&D center openen in Israel, vlak in de buurt van de fabriek van Anobit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

   In het artikel staat toch dat het fabriek(waar ze de chips maken naar mijn idee) ook in israel staat.
   En daar in de buurt gaat Apple een R&D openen.

   Dat de Amerikanen met bepaalde bedrijven of een stukje daarvan in Israel zitten is niet vreemd.

   Amerika en de wereld worden grotendeels door de joden geregeerd. Maar als het gaat klappen in het MO, dan kan eventueele in en export toch belemmerd worden.

   En als jij goed het nieuws bij houd dan weet je ook wel dat ondanks er altijd gerommel in het MO is er hoogstwaarschijnlijk toch wat vuurwerk op de agenda staat!;)

 1. Angelo -

  Het Fabriek staat dus in Israel. Dit kan toch wel eens de grootste miskoop worden..!! Het gaaat hoe dan ook klappen in het MO, en dit zal de aan en afvoer van producten zeker belemmeren!! Ben erg benieuwd:)

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters