'Apple heeft designelementen iPad gelicenseerd aan Microsoft'

Apple heeft enkele designelementen van de iPad gelicenseerd aan Microsoft. Daarom lijkt de Surface-tablet van Microsoft ook nogal op de tablet van Apple. En ook daarom komt Apple niet achter MIcrosoft aan in de rechtszaal, zoals wel is gebeurd met Samsung dat eveneens een op de iPad gelijkende tablet op de markt bracht.

Microsoft Surface tablet

De licentiedeal tussen Apple en Microsoft zou met gesloten beurzen zijn gedaan. Een crosslicentieovereenkomst tussen beide bedrijven kwam aan het licht tijdens de rechtszaak in Amerika tussen Apple en Samsung over mogelijke patentschendingen door de Koreaanse fabrikant.

In de licentiedeal tussen Apple en Microsoft is geregeld dat Microsoft een aantal designelementen van de iPad mag overnemen, zolang het bedrijf maar niet de iPad volledig kopieert, zoals Apple vindt dat Samsung heeft gedaan. Om die reden lopen er nu geen rechtszaken tussen Apple en Microsoft over de Surface-tablet van die laatste; het is van tevoren al geregeld tussen beide bedrijven.

De Surface-tablet moet overigens nog op de markt komen. In oktober wordt hij verwacht, met het nieuwe OS WIndows 8 erop. De Surface heeft dezelfde dikke zwarte rand rond het scherm en dezelfde afgeronde hoekvormen als de iPad.

Apple toont met het verhaal voor de rechter aan dat het bedrijf wel degelijk bereid is om zijn patenten met andere fabrikanten te delen, zolang er maar voor wordt betaald. De prijs -2,5 miljard dollar – is Samsung echter in het verkeerde keelgat geschoten. Al eerder werd bekend dat Apple van Samsung 30 dollar per verkocht touchscreentoestel eiste, en nog eens veertig dollar per tablet. Dat vond Samsung te gortig. De rechtszaak hierover lopt nog.

Bron: Redmondpie

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

   Zolang het mogelijk is zullen bedrijven er gebruik van maken maar aan de andere kant blijkt er ook op een normale manier met elkaar over te praten, zonder rechtszaken, zoals Microsoft en Apple hier laten zien.

  2. Marc Eversdijk -

   Amen. Wanneer een bedrijf een tablet maakt is de kans bijzonder groot dat het inderdaad op een tablet lijkt. Vreemd dat Apple daarop een patent op kan hebben.

  3. Concolor -

   Pak elk gemiddeld PC monitor of TV en ze hebben in de meeste gevallen afgeronde hoeken en zwarte randen. Dat zijn design elementen die in een scala aan apparaten/producten langer bestaan dan de meeste bedrijven die ze nu claimen als hun ontwerp. Ronduit belachelijk dat een bedrijf daar patentrechten op krijgt!!

  Chrome OS Acer tablet Google

  Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

  Google Pixel C Apple

  De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

  Apple iPad dunne schermranden

  Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

  Luna Display iPad

  Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

  Microsoft Surface Mini

  Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

  Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

  Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters