Apple heeft dit jaar meer dan tien miljoen iPhones verkocht

Apple heeft inmiddels tien miljoen iPhones verkocht. Daarmee voldoet het bedrijf nu al aan de doelstellingen voor het einde van 2008.

Dat beweert althans beleggersblog Seeking Alpha, dat zich daarbij baseert op lijsten met uitgegeven IMEI-nummers, unieke cijfercodes die een mobiele telefoon identificeren. Volgens die cijfers zouden van de in juli gelanceerde iPhone 3G in totaal zo’n 7,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Van de eerste generatie van het toestel gingen zo’n 2,5 miljoen stuks over de toonbank. Apple liet eerder weten voor het einde van 2008 tien miljoen iPhones te willen verkopen. Als de cijfers van Seeking Alpha kloppen, heeft het bedrijf die doelstelling al gehaald voor het laatste kwartaal van het jaar was begonnen. De eerste editie van de iPhone was in een beperkt aantal landen verkrijgbaar. Het toestel beschikte anders dan zijn opvolger bovendien niet over een snelle mobiele internetverbinding, wat veel potentiële kopers deed aarzelen.

De verkopen trokken echter sterk aan na de lancering van de iPhone 3G, die in veel meer landen te koop is en bovendien minder kost.

iphone_3g_bruce_lee 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters