Apple heeft meer dan 1 miljard iPhones verkocht

iPhones
Tim Cook op een werknemers bijeenkomst

Apple verkocht recent zijn 1 miljardste iPhone. Ze hebben hier een decennium over gedaan wat erg snel is voor een smartphone fabrikant.

iPhones

Recentelijk verkocht Apple zijn 1 miljardste iPhone. Apple kondigt dat gisteren aan op Apple.com. Tijdens een meeting bij het hoofdkwartier van Apple maakte CEO Tim Cook de aankondiging van de grote mijlpaal. Volgens Apple is de iPhone het meest belangrijke, wereld veranderend en succesvolle product in de geschiedenis. Ook is de iPhone volgens Tim Cook een groot onderdeel van je dag, hij zorgt ervoor dat je dagelijkse taken makkelijker zijn. Het heeft voor Apple een decennium geduurd voordat ze de 1 miljard hebben gehaald. De eerste iPhone kwam namelijk uit in 2007. Apple weet niet wie de klant is die de 1 miljardste iPhone heeft gekocht, ze weten ook niet waar die klant woont. Een Apple informant heeft verder niet gereageerd op de vraag of deze persoon een beloning krijgt aangezien deze toch onderdeel is van iPhone historie. De iPhone is het meest bekende en best lopende product van Apple. Op dit moment zijn er 630 miljoen actieve iPhones.

Het is Apple gelukt om een lijn van smartphones uit te brengen die iedereen wilt hebben.

Apple

Qua marktaandeel gaat Apple minder goed. Apple gaf laatst zijn de inkomsten vrij van het derde kwartaal van 2016. Apple verkocht in dit kwartaal 40,4 miljoen iPhones vorig jaar rond deze tijd was dat 47,5 miljoen verkochte iPhones. Dat is een daling van 15 procent en een signaal dat de groeispurt tot een halt is gekomen. De iPhone 7 zal de inkomsten ook niet erg helpen aangezien het een grotere camera “bulge” krijgt, geen 3,5mm aansluiting. De iPhone 7 krijgt wel verbeterde antennes en een beter chipset. Over heel de wereld verspreid zijn er 5 miljard mensen die een telefoon hebben waarvan 630 miljoen iPhones zijn, Apple verdiend daarvoor een schouderklopje.

Bron: Apple.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters