Apple heeft mogelijk belangrijke informatie over CEO Steve Jobs achtergehouden

Investeerders zijn misschien door Apple op het verkeerde been gezet doordat er relevante informatie over de ziekte van Steve Jobs achter is gehouden. De Amerikaanse beurswaakhond SEC is een groot onderzoek gestart naar deze kwestie, zo meldt Bloomberg.

Steve Jobs

SEC heeft al eerder dit jaar een onderzoek gedaan naar mogelijke misleiding over de ziekte van Jobs. Eerst werd namelijk bekendgemaakt dat de CEO van Apple last had van een goed te genezen hormonale aandoening. Twee weken later meldde Apple dat zijn topman voor minstens vijfenhalve maand met ziekteverlof ging omdat zijn ziekte toch minder gemakkelijk te genezen bleek dan eerder werd gedacht.

Deze zomer zijn de aandeelhouders van Apple weer niet tijdig op de hoogte gesteld van de ernst van de ziekte van Steve Jobs, dit bleek toen opeens bekend werd gemaakt dat de topman een levertransplantatie had ondergaan. SEC is wederom een onderzoek gestart, de uiteenlopende verklaringen van Apple over de ziekte van Jobs zouden aandeelhouders of andere investeerders om de tuin kunnen hebben geleid. Steve Jobs wordt namelijk gezien als de topman die met zijn creativiteit en inzicht Apple groot heeft gemaakt.

Juristen van Bloomberg denken dat Apple in de problemen kan raken als het bewust verkeerde informatie op tafel heeft gelegd over het ziekteverlof van zijn topman. “Als je je mond opent over het onderwerp, dan moet je de volledige waarheid vertellen. Als je informatie achterhoudt, dan heb je een probleem”, zegt een voormalige SEC-advocaat.

Bron: Bloggingstocks

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters