'Apple heeft ook bewijsmateriaal tegen Samsung Galaxy S vervalst'

Nadat Webwereld onthulde dat Apple de plaatjes van de Samsung Galaxy Tab 10.1 had aangepast om die meer op de iPad 2 te laten lijken, is dezelfde website er ook achter gekomen dat hetzelfde het geval is met de Samsung Galaxy S. Die telefoon is veel groter dan de iPhone van Apple, maar is in de plaatjes die aan de Nederlandse rechter zijn getoond, precies even groot.

Samsung i9000 Galaxy S piano

Het vervalste bewijs over de tablets van Samsung is aan de Duitse rechter voorgelegd. Het vervalste plaatje van de Samsung Galaxy S ligt nu in het dossier dat Apple bij de Nederlandse rechter heeft ingeleverd. De Samsung Galaxy S is daar verkleind tot dezelfde hoogte als de iPhone 3G. In werkelijkheid heeft de Samsung Galaxy S een veel groter scherm en is het apparaat een flink stuk hoger.

Het gerommel van Apple met de foto’s in de dossiers stoort advocaat Bas Berghuis van Samsung, die hierover heeft geklaagd bij de rechter in Den Haag waar Apple probeert een importverbod van de hele Galaxy-lijn van Samsung voor elkaar te krijgen. Berghuis leverde echter geen bewijsmateriaal aan.

Webwereld wel. De site heeft op pagina 77 van de dagvaarding van Apple een plaatje aangetroffen waarop de telefoons van Samsung en Apple naast elkaar staan afgebeeld, en daarop precies even groot zijn. Op dat plaatje lijken de toestellen heel erg op elkaar, omdat het verschil in omvang volledig is weggepoetst.

De rechter doet op 15 september uitspraak in deze zaak. Als tegen Samsung wordt gevonnist, moeten alle Galaxy-apparaten van Samsung uit de winkel worden gehaald en mogen die niet meer naar Nederland worden geïmporteerd. Voor de Duitse rechter probeert Apple een verbod op enkele Galaxy-producten voor de rest van Europa af te dwingen. Momenteel geldt er een tijdelijk importverbod in Duitsland, in afwachting van een definitief vonnis.

Bron: Webwereld

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters