'Apple heeft ook bewijsmateriaal tegen Samsung Galaxy S vervalst'

Nadat Webwereld onthulde dat Apple de plaatjes van de Samsung Galaxy Tab 10.1 had aangepast om die meer op de iPad 2 te laten lijken, is dezelfde website er ook achter gekomen dat hetzelfde het geval is met de Samsung Galaxy S. Die telefoon is veel groter dan de iPhone van Apple, maar is in de plaatjes die aan de Nederlandse rechter zijn getoond, precies even groot.

Samsung i9000 Galaxy S piano

Het vervalste bewijs over de tablets van Samsung is aan de Duitse rechter voorgelegd. Het vervalste plaatje van de Samsung Galaxy S ligt nu in het dossier dat Apple bij de Nederlandse rechter heeft ingeleverd. De Samsung Galaxy S is daar verkleind tot dezelfde hoogte als de iPhone 3G. In werkelijkheid heeft de Samsung Galaxy S een veel groter scherm en is het apparaat een flink stuk hoger.

Het gerommel van Apple met de foto’s in de dossiers stoort advocaat Bas Berghuis van Samsung, die hierover heeft geklaagd bij de rechter in Den Haag waar Apple probeert een importverbod van de hele Galaxy-lijn van Samsung voor elkaar te krijgen. Berghuis leverde echter geen bewijsmateriaal aan.

Webwereld wel. De site heeft op pagina 77 van de dagvaarding van Apple een plaatje aangetroffen waarop de telefoons van Samsung en Apple naast elkaar staan afgebeeld, en daarop precies even groot zijn. Op dat plaatje lijken de toestellen heel erg op elkaar, omdat het verschil in omvang volledig is weggepoetst.

De rechter doet op 15 september uitspraak in deze zaak. Als tegen Samsung wordt gevonnist, moeten alle Galaxy-apparaten van Samsung uit de winkel worden gehaald en mogen die niet meer naar Nederland worden geïmporteerd. Voor de Duitse rechter probeert Apple een verbod op enkele Galaxy-producten voor de rest van Europa af te dwingen. Momenteel geldt er een tijdelijk importverbod in Duitsland, in afwachting van een definitief vonnis.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. spike -

  Als we nu eens apple gaan verbieden in Europa.
  Dan hebben we deze problemen niet meer:Y
  Apple ziet dat ze de slag met mobiele telefoons en tablets gaan verliezen nu proberen ze het op deze manier. Concurrentie is goed voor zowel prijs als innovatie. Als apple dit niet vind en begint te zeuren dat alle auto's 4 wielen hebben en dus allemaal hetzelfde uitzien en op dezeldfde manier werken dan kan apple beter uit deze bussinis stappen.
  Want ja apple had als eerst een witte iphone dus alle andere merken maar een andere kleur.
  Wat een muggezifterij.

 2. bartvuijk -

  Aan de andere kant, zouden de rechters de originele producten niet willen zien? Dan zien ze het zelf.

  Edit: ik heb veel rechtszaken bijgewoond, maar nog nooit heb ik een echt moordwapen gezien. Alleen foto's in een dossier

 3. Anoniem -

  Een bedrijf dat zo met zijn concurrenten omgaat
  hoort niet te bestaan. Eigenlijk zou een bedrijf die
  een 'schwalbe' maakt zelf de boete krijgen die het een ander bedrijf op wil leggen.
  De rechters doen er goed aan om Apple te verbieden. Vervalsen van bewijsmateriaal is liegen in de ergste vorm.

LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters