'Apple heeft serieus probleem na verliezen patentrechtszaak'

Apple heeft een serieus probleem met een patenttrol in de Verenigde Staten, die succesvol heeft geclaimd dat er patenten zijn geschonden in de Apple A7- en A8-processors. Die zitten in de iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6/6 Plus, en een reeks iPads.

Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan cave troll

Een patenttrol is een bedrijf dat geen eigen patenten heeft ontwikkeld, maar ze heeft opgekocht om te cashen als anderen die gebruiken. De patenttrol heet WARF en is verbonden aan de Universiteit van Wisconsin. Een rechtbank in die staat heeft geoordeeld dat Apple WARF voor 862 miljoen dollar heeft benadeeld. Dat zou dus het bedrag kunnen zijn dat Apple aan WARF moet betalen. Het proces gaat nu door om het precieze bedrag te bepalen dat Apple schuldig is.

Het patent in kwestie bevindt zich in de Apple A7- en A8-processors die vele iPhones en iPads aandrijven. Het patent is reeds in 1998 geregistreerd en handelt om het verbeteren van de efficiëntie van de processen in een chip.

Apple heeft voor de rechter aangevoerd dat het bewuste patent niet is geschonden, en dat het hele patent eigenlijk ongeldig is. Maar dat verweer slaagde niet in de ogen van de rechtbank.

Behalve de enorme schadevergoeding die Apple mogelijk boven het hoofd hangt, kan de rechtbank ook nog een boete opleggen aan het bedrijf, als mocht blijken dat Apple het patent van WARF moedwillig heeft geschonden. Dat moet nog blijken uit het vervolg op de rechtszaak.

WARF heeft het bewuste patent eerder gebruikt in 2008 om Intel aan te klagen. Dat kwam niet tot een uitspraak, Intel besloot de zaak te schikken.

WARF is nu overigens een tweede patentrechtszaak begonnen over de Apple A9 en A9X-processor. Die zitten in de nieuwste iPhone 6S en 6S Plus, alsmede in de iPad Pro.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters