Apple herontwerpt iOS met versie 7

Apple heeft tijdens een grote persconferentie in San Francisco de zevende iteratie van iOS bekend gemaakt. Het systeem is opnieuw vormgegeven door Jony Ive en zal dit najaar vrijgegeven worden voor verschillende iOS-apparaten.

Apple heeft tijdens haar jaarlijkse World Wide Developer Confrence een aantal nieuwe computers en software verbeteringen wereldkundig gemaakt. Elk jaar weet Apple tijdens het WWDC een nieuwe versie van OS X en iOS bekend te maken. Dit jaar echter heeft Apple een grondige schoonmaak gehouden in het design van iOS sinds de lancering van het smartphone en tablet systeem. Nadat Apple de topman van iOS vorig jaar op straat wist te zetten, nam Jonathan Ive, hoofd industrieel ontwerp binnen Apple, het roer over voor wat betreft het design van alle software binnen Apple. Als gevolg hiervan heeft Ive iOS 7 van top tot teen opnieuw vormgegeven, iets dat een aardige vertraging met zich mee bracht.

Apple’s iOS 7 is qua design een stuk vlakker geworden. Ive heeft er voor gezorgd dat alle icoontjes van alle Apple-apps veel meer overeen komen qua design. Daarnaast heeft Ive ervoor gezorgd dat alle leren motiefjes uit het systeem gesloopt worden zodat alles wat natuurlijker en egaler aanvoelt. Elke app, zoals mail, Safari, Maps etc. heeft een nieuw strakker en platter icoontje mee gekregen. Ive heeft ervoor gezorgd dat er geen 3D-effecten meer te bewonderen zijn in het systeem zodat alles natuurlijk en rustiger over komt.

Het OS is van top tot teen opnieuw vormgegeven, aldus Ive in een demo-video. Zo heeft Apple het lockscreen aangepast, de multitaksing aangepast, het lettertype aangepast en ook is de menu-bar aan de onderkant aangepast. Elk scherm is transparant geworden en zodra je het iOS-apparaat draait dan zal het homescreen met je mee draaien. Zo is ook elke app binnen iOS 7 opnieuw vormgegeven, zoals berichten, de kalender, de mail-app en de weer-app.

Apple heeft een tal van nieuwe functies in iOS 7 toegevoegd maar heeft tijdens de persconferentie er 10 belicht. Allereerst control centre. Door vanaf de onderkant van het toestel nar boven te vegen, komen een aantal instellingen te voorschijn, zoals bij Android aan de bovenkant van het toestel. Hierdoor kun je bijvoorbeeld snel wifi aan en uit zetten of schakelen tussen nummers. Dit werkt overigens ook vanuit het lockscreen, zo belooft de fabrikant.

Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple WWDC 2013

Ook multitasking is door Apples stevig onderhanden genomen. Apple belooft dat elke app voortaan er gebruik van mag maken en dat zou niet ten kosten gaan van de batterijduur. Daarnaast is het design voor multitasking-menu aangepast en ziet het er veel overzichtelijker over. Ook heeft Apple de Safari-browser van een flinke update voorzien. Hierdoor is de browser fullscreen en zal hij voortaan ook je iCloud-wachtwoorden met je mac syncen, zo belooft de producent. Wat opvalt is dat Safari geen Chrome meer heeft en dat webpagina’s standaard full screen zullen worden weergeven.

Ook zal AirDrop standaard naar iOS 7 gaan komen. Zo kun je gemakkelijk data met je mac delen en tussen je iPhone en een ander iOS-apparaat of OS X-apparaat. Dit alles gaat via Wifi-direct, zo laat Apple tijdens de persconferentie weten. Ook heeft Apple de interface voor de camera en voor de foto-app helemaal aangepast. Dit alles moet veel cleaner en gemakkelijker op de eindgebruiker over komen, aldus de producent.

Apple heeft ook Siri van een nieuw uiterlijk voorzien en extra functionaliteit. Zo beschikt Siri nu over nieuwe natuurlijkere stemmen. Ook is de functionaliteit van Siri flink uitgebreid. Ondermeer Wikipedia is nu ingebouwd in Siri, aldus Apple. Ook zal de App Store van Apple voortaan automatisch apps updaten, zonder dat de eindgebruiker hiervoor iets hoeft te doen. Ook is de App Store zelf opnieuw ontworpen. Daarnaast is de muziek-app voor iOS helemaal opnieuw ontworpen en stuk strakker geworden qua design.

Met iOS 7 is ook iTunes Radio aangekondigd, Apple’s eigen Spotify concurrent. Met deze app kun je nummers vanuit een genre streamen naar je iOS-apparaat. Daarnaast kun je ook muziek en artiesten zoeken die vervolgens naar je apparaat live gestreamed zullen worden. De dienst zelf is gratis dankzij advertenties die door Apple getoond zullen worden tussendoor. Apple zal de dienst vooralsnog alleen in Amerika uit gaan rollen en later ook in andere landen.

Ook belooft Apple dat iOS 7 een stuk veiliger zal worden. Zo zal een toestel dat gestolen is niet opnieuw geactiveerd kunnen worden door iemand anders omdat je hiervoor per definitie het iCloud-account nodig hebt waarmee het toestel voor de eerste keer is geactiveerd. Ook na een volledige reset.

Apple belooft dat iOS 7 in het najaar vrijgeven wordt voor de iPhone en later ook voor de iPad en iPod. De software is gratis, aldus de fabrikant. Ontwikkelaars mogen er al wel vast gebruik van gaan maken.

Apple wist ook bekend te maken dat het meer dan 900.000 iOS-apps heeft in haar App Store. Daarnaast hebben 575 miljoen klanten hun creditcard-gegevens afgegeven aan Apple. In totaal heeft Apple 10 miljard dollar al uitgekeerd aan ontwikkelaars sinds 2007. De helft hiervan werd in 2012 door Apple betaald, aldus de fabrikant tijdens haar persconferentie. In totaal zijn er 375.000 geoptimaliseerde apps voor de iPad. Apple heeft inmiddels 600 miljoen iOS-apparaten verkocht sinds de lancering van het platform, aldus de fabrikant.

Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 
Apple iOS 7 controle centre 
Apple iOS 7 multitasking 
Multitaksing Apple iOS 7 
Apple Apple Safari iOS 7 iOS 
Apple iOs 7 Safari tabs 
Apple iOS 7 camera 
Apple iOS 7 camera 
Apple herontwerpt iOS met versie 7 screen shot 2013 06 10 at 204201  
Apple iOS 7 foto app 
Apple iOS 7 foto app 
Apple iOS 7 foto app 
Apple iOS 7 foto app 
Apple iOS 7 Siri 
Apple iOS 7 Siri 
Apple iOS 7 Siri 
Apple iOS 7 Siri 
Apple ioS 7 app store 
Apple ioS 7 app store 
Apple ioS 7 app store 
Apple ioS 7 app store 
Apple iOS 7 iTunes Radio 
Apple iOS 7 iTunes Radio 
Apple iOS 7 iTunes Radio 
Apple iOS 7 iTunes Radio 
Apple iOS 7 features 
iOS 7 Apple lost my iphone 
iOS 7 Apple lost my iphone 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters