Apple heropent rechtszaak tegen Samsung in VS

Apple wil de rechtszaak over geschonden patenten door Samsung heropenen in de Verenigde Staten. Die zaak is net voor de tweede maal beëindigd, nadat het eerdere vonnis al was herzien.

Apple iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

In het eerste vonnis dat werd uitgesproken, moest Samsung aan Apple een schadevergoeding van een miljard dollar betalen en werd de verkoop van enkele Samsungtoestellen in Amerika verboden.

Daartegen diende Samsung hoger beroep in, waarna de rechter het over een andere boeg gooide. Er werd nu een schadevergoeding van ongeveer honderd miljoen dollar toegewezen en van een verkoopverbod was geen sprake meer.

Dit vonnis zint Apple allerminst, en de fabrikant heeft dan ook opnieuw aangekondigd dat de rechtszaak over moet. Apple ging aanvankelijk voor een schadevergoeding van 2,2 miljard dollar en zou nu zelfs meer eisen, een bedrag van 3,2 miljard dollar. Waarover Samsung van Apple ook rente moet betalen, die oploopt tot 6,4 miljoen dollar.

Apple meldt in zijn verzoek aan de rechtbank om de zaak te heropenen, dat Samsung’s interne ontwikkeldocumenten aantonen dat met opzet honderden software-onderdelen van de iPhone zijn gekopieerd naar Samsungtelefoons.

Bron: The Next Web

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters