Apple houdt NFC-chip iPhone 6 voorlopig voor zichzelf

Derde partijen krijgen nog geen toegang tot de NFC-chip van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dit betekent dat de NFC-chip vooralsnog alleen door Apple Pay kan worden gebruikt. Toestellen via NFC koppelen kan dus nog niet.

Alleen Apple Pay heeft toegang tot de NFC-chip van de iPhone 6

Dit laat Apple weten tegen Cult of Mac weten. Daarbij laat het bedrijf niet weten waarom ontwikkelaars nog geen toegang krijgen tot de NFC-chip. Hierdoor kun je met de nieuwe iPhone bijvoorbeeld nog niet via NFC aan een speaker koppelen.

Ook kun je dus nog geen bestanden uitwisselen met NFC. Het is onbekend of Apple ontwikkelaars ooit toestemming geeft voor het maken van apps voor de NFC-chip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Chrisvers12 -

  Apple Pay kost de gebruiker niets en is voor hen alleen maar makkelijk. Ik denk dat er door winkeliers in de toekomst graag een kleine toeslag zal worden betaald voor de Apple Pay Enabled terminals. Lijkt me voor elk bedrijf een prima verdien model. Ik denk echter dat er naast Apple maar weinig bedrijven zijn die het op kunnen zetten.

  1. Danijel -

   Eens. De propositie is prima en bedrijven betalen nu ook al transactie kosten voor hun pinterminal, dus dit is niet wezenlijk anders. Ben benieuwd of het ook snel naar Nederland zal gaan komen.

 2. Quasimodo -

  Het boeit Apple toch zeker helemaal niks of iemand er wat aan kan hebben? Nee, eerst moet helder zijn dat er geld mee verdient kan worden. Apple zal nog wel wat verdienmodellen uit de hoed toveren . Gadver wat een bedrijf dat Apple. De grootmeester van het graaien. En het meest zure is dat mensen er nog intrappen ook.

  1. Danijel -

   Maar is je redenatie dan dat bijv Samsung of andere fabrikanten dit niet ontwikkelen omdat ze geen geld willen verdien, of omdat ze het niet kunnen, of omdat ze geen draagvlak ervoor hebben of iets anders?

   1. Quasimodo -

    Mijn redenatie is dat Apple de ├╝bermeister van het graaien is. Andere fabrikanten willen geld verdienen maar verliezen maatschappelijke aspecten minder uit het oog. NFC is een van de voorbeelden waarbij je dit kunt zien.

   2. Danijel -

    Que? Verliezen maatschappelijke aspecten minder uit het oog? Kun je een voorbeeld daarvan geven misschien?

   3. Quasimodo -

    Geef ik toch net?

    Edit:
    Grappig. Ik was net even op Androidworld en daar las ik het artikeltje

    http://androidworld.nl/nieuws/na-dennis-woodside-verlaat-ook-topman-punit-soni-motorola-mobility/

    Perfekt voorbeeld van hoe Apple het niet doet en wat radicaal de geest van Open Source bestrijdt en dus maatschappelijke betrokkenheid.
    Apple's OSX en iOS is oorspronkelijk Free BSD. Een LGPL variant van Linux. In plaats van de spirit uit te dragen van Open Source maakt Apple van zijn varianten closed source. Apple zegt "dank je wel maatschappij maar verder kun je barsten". Wanneer er geen belangen zijn dan deelt Apple nada. Schijt aan de hele wereld als er maar verdient wordt.

   4. Danijel -

    Mjah, dat is best onzin en als dat zo was, dan is MIcrosoft even erg. Daarnaast heeft Apple een mooie standaard ontwikkeld genaamd Webkit die nu overal in wordt gebruikt op het web.

    En ik zie geen voorbeeld van andere fabrikanten? Je geeft alleen iets algemeens, maar geen voorbeeld ­čÖé

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters