Apple houdt NFC-chip iPhone 6 voorlopig voor zichzelf

Derde partijen krijgen nog geen toegang tot de NFC-chip van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dit betekent dat de NFC-chip vooralsnog alleen door Apple Pay kan worden gebruikt. Toestellen via NFC koppelen kan dus nog niet.

Alleen Apple Pay heeft toegang tot de NFC-chip van de iPhone 6

Dit laat Apple weten tegen Cult of Mac weten. Daarbij laat het bedrijf niet weten waarom ontwikkelaars nog geen toegang krijgen tot de NFC-chip. Hierdoor kun je met de nieuwe iPhone bijvoorbeeld nog niet via NFC aan een speaker koppelen.

Ook kun je dus nog geen bestanden uitwisselen met NFC. Het is onbekend of Apple ontwikkelaars ooit toestemming geeft voor het maken van apps voor de NFC-chip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Chrisvers12 -

  Apple Pay kost de gebruiker niets en is voor hen alleen maar makkelijk. Ik denk dat er door winkeliers in de toekomst graag een kleine toeslag zal worden betaald voor de Apple Pay Enabled terminals. Lijkt me voor elk bedrijf een prima verdien model. Ik denk echter dat er naast Apple maar weinig bedrijven zijn die het op kunnen zetten.

  1. Danijel -

   Eens. De propositie is prima en bedrijven betalen nu ook al transactie kosten voor hun pinterminal, dus dit is niet wezenlijk anders. Ben benieuwd of het ook snel naar Nederland zal gaan komen.

 2. Quasimodo -

  Het boeit Apple toch zeker helemaal niks of iemand er wat aan kan hebben? Nee, eerst moet helder zijn dat er geld mee verdient kan worden. Apple zal nog wel wat verdienmodellen uit de hoed toveren . Gadver wat een bedrijf dat Apple. De grootmeester van het graaien. En het meest zure is dat mensen er nog intrappen ook.

  1. Danijel -

   Maar is je redenatie dan dat bijv Samsung of andere fabrikanten dit niet ontwikkelen omdat ze geen geld willen verdien, of omdat ze het niet kunnen, of omdat ze geen draagvlak ervoor hebben of iets anders?

   1. Quasimodo -

    Mijn redenatie is dat Apple de ├╝bermeister van het graaien is. Andere fabrikanten willen geld verdienen maar verliezen maatschappelijke aspecten minder uit het oog. NFC is een van de voorbeelden waarbij je dit kunt zien.

   2. Danijel -

    Que? Verliezen maatschappelijke aspecten minder uit het oog? Kun je een voorbeeld daarvan geven misschien?

   3. Quasimodo -

    Geef ik toch net?

    Edit:
    Grappig. Ik was net even op Androidworld en daar las ik het artikeltje

    http://androidworld.nl/nieuws/na-dennis-woodside-verlaat-ook-topman-punit-soni-motorola-mobility/

    Perfekt voorbeeld van hoe Apple het niet doet en wat radicaal de geest van Open Source bestrijdt en dus maatschappelijke betrokkenheid.
    Apple's OSX en iOS is oorspronkelijk Free BSD. Een LGPL variant van Linux. In plaats van de spirit uit te dragen van Open Source maakt Apple van zijn varianten closed source. Apple zegt "dank je wel maatschappij maar verder kun je barsten". Wanneer er geen belangen zijn dan deelt Apple nada. Schijt aan de hele wereld als er maar verdient wordt.

   4. Danijel -

    Mjah, dat is best onzin en als dat zo was, dan is MIcrosoft even erg. Daarnaast heeft Apple een mooie standaard ontwikkeld genaamd Webkit die nu overal in wordt gebruikt op het web.

    En ik zie geen voorbeeld van andere fabrikanten? Je geeft alleen iets algemeens, maar geen voorbeeld ­čÖé

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters