Apple, HTC, Samsung en BlackBerry reageren op de Carrier IQ problematiek

Fabrikanten Apple, Samsung en HTC geven toe dat op hun toestellen Carrier IQ-software geïnstalleerd staat op telefoons die in Amerika zijn verkocht. RIM ontkent de beschuldigingen en geeft aan dat het bedrijf geen gebruik maakt van de spy-software.

Volgens zowel Apple, Samsung als HTC zijn ze door sommige providers verplicht om de software op hun telefoons te zetten. De Amerikaanse provider AT&T en Sprint geven toe dat zij de software gebruiken om hun ‘netwerk te optimaliseren’. Hierdoor dienen producenten als Samsung en HTC de software op hun telefoons te zetten zodat de gegevens vervolgens naar de providers kunnen worden doorgezet. Zowel HTC als Samsung benadrukken dat ze zelf geen informatie van Carrier IQ krijgen en dat de gegevens over de klanten alleen naar de provider worden verstuurd. Daarnaast gaat het alleen om telefoons die in Amerika verkocht worden. Alle Europese smartphones van de fabrikanten beschikken niet over Carrier IQ-software.

Volgens HTC en Samsung staat de software niet op hun telefoons die in de Benelux worden verkocht. Ook RIM ontkent het gebruik van de software en meldt dat het nergens op de wereld gebruik heeft gemaakt van de software. Ondertussen laat Apple weten dat inderdaad sinds iOS 3 Carrier IQ software op het toestel staat. Maar als de consument in de instellingen aangegeven heeft geen informatie te willen verzenden, dan is de software niet geactiveerd. Apple zal middels een software-update de software binnenkort verwijderen. In iOS 5 is de software al niet meer actief, aldus het bedrijf.

Inmiddels is duidelijk geworden dat BlackBerry, Sony Ericsson en Nokia geen gebruik maken van de software. Tevens hebben ze er nooit gebruik van gemaakt, aldus de bedrijven in een statement.

Afgelopen week werd duidelijk dat Carrier IQ software op niet minder dan 140 miljoen telefoons staat wereldwijd. De software van Carrier IQ verstuurt data uit sms’jes, websites, gesprekken en neemt alle toetsaanslagen waar en verstuurt deze naar de provider, zonder toestemming van de consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gast TK -

    Politiek gekonkel om hun straatje schoon te vegen .
    Ze zijn betrapt en wat nu gebeurt is damage control.
    En het maakt niet uit wat ze zeggen of doen zodra de storm geluwd is vinden ze wel weer een andere manier om ons te volgen wat we allemaal uitspoken met onze smarties want das nu eenmaal big bussenis

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters