Apple legt uit waarom iMessage niet naar Android komt

Een Apple medewerker heeft uitgelegd waarom iMessage ondanks de geruchten die het tegendeel beweerden niet naar Android komt.

Apple

Apple heeft afgelopen maandag tijdens zijn WWDC keynote een hoop nieuwe functies voor iMessage aangekondigd. Zo verwordt de dienst nu net zoals Facebook Messenger tot een heus platform met ingebouwde apps en wordt het voor gebruikers makkelijker om op originele wijze hun emoties te tonen. Denk aan een breed scala aan stickers en chatbubbels die je zelf kleiner of groter kan maken, een mogelijkheid die Google een maand geleden ook al aankondigde voor zijn nieuwe chat-app Allo. Allemaal leuk en aardig, maar een aantal geruchten wees op een nog veel meer significante aankondiging: dat iMessage naar Android zou gaan komen. Ook verschillende tech-journalisten beargumenteerden in opiniestukken dat Apple vooral in dit geval zich niet langer zo gesloten moet houden.

iMessage

Toch bleef de aankondiging dat iMessage ook naar andere platformen gaat komen uit, tot de teleurstelling van velen. Het leek er even op dat we nooit zouden gaan weten waarom, maar gisteravond heeft een Apple executive uitgelegd waarom Apple ervoor gekozen heeft iMessage alleen op iOS te houden. Het eerste argument is volkomen logisch: iMessage is een aantrekkelijk chat-platform met unieke functies, en het exclusief houden van de dienst helpt dat ook om consumenten aan Apple’s ecosysteem gebonden te houden. De eerdere geruchten wezen er juist op dat Apple Android gebruikers naar iOS zou willen lokken met zijn app.

iMessage

Genoeg data

De andere reden is iets minder intuïtief: iMessage is al groot genoeg. De Apple medewerker suggereert dat het aantal iMessage gebruikers met meer dan een miljard apparaten al zo groot is dat de dienst genoeg data genereert voor eventuele toekomstige kunstmatige intelligentie projecten die Apple zou kunnen ondernemen. Het toevoegen van Android gebruikers zou geen nut hebben. Dit is meer een argument voor het overbrengen van de dienst dat ontkracht wordt dan dat dit een argument voor het openstellen van iMessage is. Ook valt het op dat Apple onlangs beloofde dat al je persoonlijke data op je apparaat wordt verwerkt en gebruikt, zonder dat het naar de servers van Apple wordt gestuurd. Een dergelijk kunstmatige intelligentie project zou wel een gegevensoverdracht vergen.

Het is teleurstellend voor Android gebruikers dat Apple geen interesse heeft in het openstellen van iMessage, maar als er geen directe voordelen voor het bedrijf zijn kun je het ze ook moeilijk kwalijk namen.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters