Apple introduceert de Apple Watch Series 2

Apple heeft vanavond tijdens het iPhone 7 event de opvolger van de Apple Watch onthuld, de Apple Watch 2. Kan Apple dit keer wel de consument er van overtuigen dat smartwatches echt nuttig zijn?

Ontwerp

app2Apple zijn Apple Watch Series 2 is voorzien van eenzelfde ontwerp als de eerste generatie Apple Watch. Dit houdt in dat de smartwatch nog altijd een roterende kroon aan de rechterzijde heeft staan met daaronder een knopje. Aan de voorzijde zit een 3D-Touch scherm met achteraan een harslagsensor.

Waterdicht

Apple had zijn eerste Apple Watch enkel spatwaterdicht gemaakt. Bij de Apple Watch 2 is Apple iets verder gegaan. De nieuwe smartwatch van Apple is namelijk tot maar liefst tot 50 meter waterdicht. Het probleem bij de eerste Apple Watch, en de meeste smartwatches, was dat Apple niet onmiddelijk een manier vond om de speaker waterdicht te maken. Dit jaar heeft het bedrijf een manier bedacht om de speaker zelf het water naar buiten te laten duwen. Over hoe lang je de smartwatch onder water kun houden heeft Apple niets concreets gezegd, maar aangezien je ermee kunt gaan zwemmen kan het goed zijn dat er geen limiet op staat qua tijd.

Scherm

app4Niet alleen is de Apple Watch 2 voorzien van een waterdicht ontwerp, ook is de smartwatch voorzien van een nieuw en vooral helderder scherm. Apple wist te melden dat het scherm tot 1000nits kan gaan, wat veel helderder is dan het scherm van de eerste generatie Watch. Qua grootte is het scherm onveranderd gebleven.

GPS

Waarom Apple zijn eerste generatie Apple Watch niet onmiddelijk had voorzien van een GPS is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de Apple Watch 2 er wel van voorzien is. Het voordeel van een GPS in de Apple Watch te hebben is dat je zonder je iPhone kunt gaan hardlopen en toch nog je gelopen route en afstand nauwkeurig kunt bijhouden. Volgens Apple zou de GPS in de Watch 2 ook nog eens sneller moeten werken dan het geval is bij de meeste sporthorloges.

Keramisch

De Apple Watch Series 2 zal eveneens verkrijgbaar zijn in een nieuw materiaal: keramiek. Apple wist te vertellen dat de keramische Apple Watch steviger zal zijn dan de andere modellen, maar wel enkel beschikbaar zal zijn in het wit.

Apple Watch Nike+

app3Een andere ‘speciale’ editie Apple Watch Series 2 is de Apple Watch Nike+. Zoals de naam zelf zegt is deApple Watch Nike+ een Apple Watch die samen met Nike is ontworpen. Qua ontwerp is deApple Watch Nike+ eigenlijk hetzelfde als de reguliere Watch, maar de Nike-variant heeft wel een ander bandje dat meer gericht is op de (hard)lopers. Buiten een lichtjes ander bandje zal de smartwatch ook wat extra functies bieden om snel een hardloop-sessie te beginnen.

watchOS 3

Een aantal maanden geleden maakte Apple watchOS 3 beschikbaar voor ontwikkelaars. Ondertussen zijn we een aantal maanden verder, en is watchOS 3 zo goed als helemaal klaar voor het publiek. En dus ook voor de Apple Watch 2. De nieuwe smartwatch van Apple zal standaard met watchOS 3 komen. In watchOS 3 zijn er verbeteringen doorgevoerd waardoor applicaties onder andere sneller opstarten, maar ook zijn er een aantal nieuwe applicaties toegevoegd zoals een SOS-applicatie voor wanneer je in nood bent.

Pokémon Go

Apple Watch Pokémon GoVoor de fans van Pokémon Go is er goed nieuws. Binnenkort zal je namelijk Pokémon Go kunnen spelen op je (nieuwe) Apple Watch. Met de Pokémon Go-applicatie voor Apple Watch kun je, zonder je smartphone op te tillen, zien welke Pokémons er in de buurt zijn en eveneens zul je meldingen krijgen wanneer een ei is uitgekomen. De applicatie is eveneens min of meer geïntegreerd in je training zodat je Pokémon Go ook echt kunt gebruiken voor je gezondheid.

Beschikbaarheid en prijs

Apple zal zijn Apple Watch Series 2 en Nike+ verkopen aan een prijs vanaf $369. Ook zal het bedrijf zijn eerste generatie smartwatch blijven verkopen, maar dan wel voorzien van de krachtere processor die je ook in de tweede generatie Apple Watch kunt terugvinden. De prijs van de eerste Apple Watch daalt naar $269.

Pre-orders voor de Apple Watch Series 2 en Apple Watch Series 1 beginnen op 9 september. De Apple Watch Nike+ zal vanaf eind oktober beschikbaar zijn. WatchOS 3 is vanaf 13 september beschikbaar voor iedereen met een Apple Watch.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters