Apple investeert 10.5 miljard dollar in leveranciers en apparatuur

Apple zal in 2014 maar liefst 10.5 miljard dollar gaan uitgeven aan haar toeleveranciers en nieuwe apparatuur voor R&D doeleinden. De fabrikant wil zich zo zeker stellen van belangrijke onderdelen voor haar producten voor de komende jaren.

Huidig CEO Tim Cook was de grondlegger van de nieuwe toeleverancier visie van Apple. Toen Cook nog COO was bij Apple onder Steve Jobs, wist hij een geheel nieuwe toeleveranciers strategie uit te stippelen waardoor Apple in de afgelopen tien jaar zo hard kon groeien. Door onderdelen vroegtijdig in te kopen en soms zelfs hele fabrieken te sponsoren en productielijnen helpen op te zetten, was Apple ervan verzekerd dat het als eerste gebruik kon maken van nieuwe onderdelen voor haar producten zoals de iPhone. Zo is Apple investeerder van Sharp geworden om zo de levering van schermen zeker te stellen.

Bloomberg weet te melden dat Apple ook voor 2014 weer fors gaat investeren in haar kanalen. De fabrikant is van plan om opnieuw onderdelen en fabrieken zeker te stellen door maar liefst 10.5 miljard dollar te reserveren voor haar supply chain. Zo gaat Apple ook productiecapaciteit alvast inkopen en zeker stellen voor de komende jaren. Daarnaast gaat het ook flink investeren in haar eigen fabriek in Amerika zodat het de assemblage langzaam maar zeker over kan hevelen naar Amerika.

Een gedeelte van dit geld wordt daarnaast ook gebruikt om nieuwe productiemethodes te ontwikkelen. Jony Ive en zijn team krijgen de beschikking over de nieuwste apparatuur volgens Bloomberg waardoor ze nog betere producten kunnen maken. Daarnaast zal het productieproces sneller en efficiënter worden. Het nieuwe type machines dat Apple’s Ive in huis weet te halen zouden volgens de bron van het niveau ‘luchtvaart en defensie’ zijn, zowel qua prijs als qua techniek.

Ondanks dit alles weet Samsung nog steeds het meest uit te investeren in R&D en diens kanalen. De verwachting is dat Samsung in 2014 rond de 13 miljard gaat uitgeven aan dergelijke praktijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters