'Apple investeert in displayfabriek Sharp voor iPhones'

Volgens geruchten heeft Apple een flink bedrag geïnvesteerd in de uitbreiding van een fabriek van Sharp, die gespecialiseerd is in schermen voor mobieltjes. Apple zou de schermpjes in haar iPhones willen gaan gebruiken.

Apple logo

Toshiba, Sharp, Toshiba, Sharp; Apple lijkt het niet helemaal meer te weten. Nog geen week geleden kwam het bericht dat Apple een flink bedrag in een LCD-fabriek van Toshiba heeft gestoken. De schermpjes die uit die fabriek rollen, zou Apple willen gebruiken voor de zesde generatie van haar iPhone.

Nu suggereert de Japanse Nikkei Daily dat Apple ook een investering gedaan heeft in een dergelijke fabriek van Sharp, meldt TUAW.

Dat LG binnenkort niet meer de producent van de iPhone-schermen zal zijn, is duidelijk, maar hoe de vork nou echt in de steel zit blijft de vraag. Hoogstwaarschijnlijk wil Apple gewoon twee mogelijkheden overhouden of zijn de schermen voor verschillende generaties van de iPhone bedoeld. Of misschien klopt een van de twee geruchten gewoon niet.

Een andere, iets verder gezochte verklaring van de twee investeringen, is dat Apple binnenkort met een 3D-versie van de iPhone op de proppen zou komen. Sharp is de maker van de eerste 3D-telefoons en maakt ook bijvoorbeeld de schermpjes van de Nintendo 3DS, dus misschien straks ook 3D-schermen voor een nieuwe iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters