Apple rolt iOS 10 beta 2 uit naar ontwikkelaars

Apple is zojuist begonnen met de tweede beta van iOS 10 uit te rollen naar ontwikkelaars. In dit artikel vertellen we je meer over iOS 10 beta 2.

iOS 10 beta 2

Iets meer dan drie weken nadat Apple iOS 10 heeft aangekondigd tijdens zijn jaarlijkse WWDC, is het bedrijf begonnen met de twee beta uit te rollen naar ontwikkelaars. Net zoals de eerste beta, zal iOS 10 beta 2 zowel te downloaden zijn via de ontwikkelaars-site van apple (dit als SDK-bestand) als over the air. In het laatste geval zal je de tweede beta kunnen installeren zoals een normale update.

Nieuw in iOS 10

Apple IOS 10Net zoals vorig jaar, heeft Apple met iOS 10 vooral de focus gelegd op het verbeteren van bestaande functies en toevoegen van nieuwe functies. Een van de verbeteringen betreft Siri. De door Apple ontwikkelde persoonlijke assistent zal nu veel meer kunnen doen, en is ook een tikkeltje slimmer geworden. Veel belangrijker is dat Apple Siri van iOS 10 open stelt voor ontwikkelaars, waardoor applicaties met haar kunnen communiceren. Het resultaat is dat je in iOS 10 met Siri berichten zal kunnen sturen via bijvoorbeeld WhatsApp. Eveneens zal het mogelijk worden om (third party) applicaties te openen met Siri, iets wat in iOS 9 nog niet kan.

Andere verbeteringen zijn doorgevoerd in het notificatiecentrum. In iOS 10 zullen notificaties niet alleen duidelijker worden weergegeven. Je zal er ook makkelijker mee kunnen communiceren. Natuurlijk zijn er ook heel wat extra functies toegevoegd aan iOS 10 betreffende 3D Touch. Zo kun je door harder op sommige applicaties te drukken widgets te zien krijgen met daarin belangrijke informatie.

Nieuw in iOS 10 beta 2

Apple IOS 10Zoals voorgaande jaren al telkens het geval is geweest, zorgt Apple altijd voor een aantal nieuwe functies in een nieuwe beta-versie. Een nieuwe ‘functie’ in iOS 10 is de mogelijkheid om je op een lijst te zetten voor orgaandonatie. Wanneer je sterft, zullen de mensen in het ziekenhuis (als je in Amerika woont) weten dat je je organen wilt afstaan om zo anderen hun leven te redden. Verder is het ook mogelijk om widgets in het notificatiecentrum terug te vinden wanneer je op het thuisscherm bent. In de eerste beta van iOS 10 was dit niet mogelijk. Mocht jij nog een nieuwe functie in iOS 10 beta 2 ontdekt hebben, mag je deze altijd delen in de reacties. Wij zullen deze dan toevoegen aan het artikel.

Beschikbaarheid

Zoals gewoonlijk zal Apple iOS 10 ergens deze herfst beschikbaar maken voor het grote publiek. Je zult iOS 10 kunnen installeren op onder anderen de Apple iPhone 6s (Plus), iPhone 6 (Plus) en nog een aantal andere toestellen. Voor een lijst met alle ondersteunde toestellen kun je hieronder terecht.

Preview

Bij All About Phones gaan we natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag gaan met de tweede beta van iOS 10, en we zullen spoedig een preview van Apple’s nieuwe mobiele besturingsysteem online zetten. Mocht je geïnteresseerd zijn in onze preview van iOS 10, hou dan zeker onze site in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters