Apple iOS 4.3 komt op 11 maart uit

Apple heeft bekend gemaakt dat vanaf 11 maart iOS 4.3 uitgegeven zal worden voor de iPad’s en de iPhone en iPod Touch. De software is voorzien van een aantal verbeteringen zoals het delen van media tussen apparaten en het opzetten van een Wifi-hotspot met de iPhone 4.

Apple heeft tijdens de presentatie van haar iPad 2 ook bekend gemaakt dat iOS 4.3 vanaf 11 maart uitgerold zal gaan worden. De Apple iPad, iPad 2, iPhone 4, iPhone 3GS en de nieuwste iPod Touch kunnen gebruik maken van de nieuwe software. Volgens de fabrikant zal de software gratis te downloaden zijn voor deze apparaten. De software bevat tal van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen om zo meer uit de producten te halen, aldus de fabrikant.

Allereerst zal iOS 4.3 in combinatie met een iPhone 4 Wifi-hotspots gaan ondersteunen. Gebruikers kunnen zo hun 3G-verbinding delen met hun laptop door deze te verbinden met de hotspot van de iPhone. Jammer genoeg ondersteunen veel providers in Nederland deze functionaliteit echter niet gratis, waardoor er extra betaald dient te worden om er gebruik van te mogen maken. Providers zoals Vodafone en KPN vragen 10 tot 15 euro extra per maand voor deze functionaliteit.

Ook iTunes Home Sharing is verder verbeterd. Zo kan er niet alleen muziek gedeeld worden en films, maar ook het scherm kan door de iPad makkelijk gedeeld worden via een kabel. Via Wifi kan muziek gestreamd worden en films naar een Apple TV of een laptop. Met AirPlay kunnen ook websites gedeeld worden met een Apple TV en foto’s en applicaties behoren ook tot de mogelijkheden.

Apple heeft tot slot ook de Safari-browser verder verbeterd waardoor deze nu sneller pagina’s kan laden met het nieuwe Nitro JavaScript. De fabrikant liet ook los dat het inmiddels meer dan 2 miljard dollar aan ontwikkelaars heeft uitbetaald en dat de totale omzet uit de App Store op 2.8 miljard dollar ligt. De fabrikant begon de presentatie door te vermelden dat er inmiddels meer dan 100 miljoen boeken uit de iBooks-winkel zijn gedownload, hoewel deze winkel in Europa nog erg leeg is. Alle verbeteringen in de software kunnen op de webpagina van Apple nagelezen worden.

Apple iOS 4.3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Raid

Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters