Apple iOS 4.3 komt op 11 maart uit

Apple heeft bekend gemaakt dat vanaf 11 maart iOS 4.3 uitgegeven zal worden voor de iPad’s en de iPhone en iPod Touch. De software is voorzien van een aantal verbeteringen zoals het delen van media tussen apparaten en het opzetten van een Wifi-hotspot met de iPhone 4.

Apple heeft tijdens de presentatie van haar iPad 2 ook bekend gemaakt dat iOS 4.3 vanaf 11 maart uitgerold zal gaan worden. De Apple iPad, iPad 2, iPhone 4, iPhone 3GS en de nieuwste iPod Touch kunnen gebruik maken van de nieuwe software. Volgens de fabrikant zal de software gratis te downloaden zijn voor deze apparaten. De software bevat tal van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen om zo meer uit de producten te halen, aldus de fabrikant.

Allereerst zal iOS 4.3 in combinatie met een iPhone 4 Wifi-hotspots gaan ondersteunen. Gebruikers kunnen zo hun 3G-verbinding delen met hun laptop door deze te verbinden met de hotspot van de iPhone. Jammer genoeg ondersteunen veel providers in Nederland deze functionaliteit echter niet gratis, waardoor er extra betaald dient te worden om er gebruik van te mogen maken. Providers zoals Vodafone en KPN vragen 10 tot 15 euro extra per maand voor deze functionaliteit.

Ook iTunes Home Sharing is verder verbeterd. Zo kan er niet alleen muziek gedeeld worden en films, maar ook het scherm kan door de iPad makkelijk gedeeld worden via een kabel. Via Wifi kan muziek gestreamd worden en films naar een Apple TV of een laptop. Met AirPlay kunnen ook websites gedeeld worden met een Apple TV en foto’s en applicaties behoren ook tot de mogelijkheden.

Apple heeft tot slot ook de Safari-browser verder verbeterd waardoor deze nu sneller pagina’s kan laden met het nieuwe Nitro JavaScript. De fabrikant liet ook los dat het inmiddels meer dan 2 miljard dollar aan ontwikkelaars heeft uitbetaald en dat de totale omzet uit de App Store op 2.8 miljard dollar ligt. De fabrikant begon de presentatie door te vermelden dat er inmiddels meer dan 100 miljoen boeken uit de iBooks-winkel zijn gedownload, hoewel deze winkel in Europa nog erg leeg is. Alle verbeteringen in de software kunnen op de webpagina van Apple nagelezen worden.

Apple iOS 4.3

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters