Apple iOS 4.3 komt op 11 maart uit

Apple heeft bekend gemaakt dat vanaf 11 maart iOS 4.3 uitgegeven zal worden voor de iPad’s en de iPhone en iPod Touch. De software is voorzien van een aantal verbeteringen zoals het delen van media tussen apparaten en het opzetten van een Wifi-hotspot met de iPhone 4.

Apple heeft tijdens de presentatie van haar iPad 2 ook bekend gemaakt dat iOS 4.3 vanaf 11 maart uitgerold zal gaan worden. De Apple iPad, iPad 2, iPhone 4, iPhone 3GS en de nieuwste iPod Touch kunnen gebruik maken van de nieuwe software. Volgens de fabrikant zal de software gratis te downloaden zijn voor deze apparaten. De software bevat tal van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen om zo meer uit de producten te halen, aldus de fabrikant.

Allereerst zal iOS 4.3 in combinatie met een iPhone 4 Wifi-hotspots gaan ondersteunen. Gebruikers kunnen zo hun 3G-verbinding delen met hun laptop door deze te verbinden met de hotspot van de iPhone. Jammer genoeg ondersteunen veel providers in Nederland deze functionaliteit echter niet gratis, waardoor er extra betaald dient te worden om er gebruik van te mogen maken. Providers zoals Vodafone en KPN vragen 10 tot 15 euro extra per maand voor deze functionaliteit.

Ook iTunes Home Sharing is verder verbeterd. Zo kan er niet alleen muziek gedeeld worden en films, maar ook het scherm kan door de iPad makkelijk gedeeld worden via een kabel. Via Wifi kan muziek gestreamd worden en films naar een Apple TV of een laptop. Met AirPlay kunnen ook websites gedeeld worden met een Apple TV en foto’s en applicaties behoren ook tot de mogelijkheden.

Apple heeft tot slot ook de Safari-browser verder verbeterd waardoor deze nu sneller pagina’s kan laden met het nieuwe Nitro JavaScript. De fabrikant liet ook los dat het inmiddels meer dan 2 miljard dollar aan ontwikkelaars heeft uitbetaald en dat de totale omzet uit de App Store op 2.8 miljard dollar ligt. De fabrikant begon de presentatie door te vermelden dat er inmiddels meer dan 100 miljoen boeken uit de iBooks-winkel zijn gedownload, hoewel deze winkel in Europa nog erg leeg is. Alle verbeteringen in de software kunnen op de webpagina van Apple nagelezen worden.

Apple iOS 4.3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters