'Apple iOS 4.3 krijgt persoonlijke hotspot middels 3G'

Apple zal in de volgende software-update voor de iPhone ondersteuning gaan bieden voor een Wifi hotspot middels het 3G-netwerk. Iphoneclub heeft via een anonieme tip te horen gekregen dat providers nog wel hun goedkeuring hiervoor dienen te verlenen.

Gisteren werd in Amerika de CDMA-versie van de Apple iPhone 4 aangekondigd voor Verizon Wireless. Hiermee heeft de provider AT&T ook haar alleenrecht verloren in het continent waardoor andere providers handig kunnen inspelen op de iPhone-rage. De nieuwe iPhone 4 van Verizon verschilt nauwelijks van de originele versie. Zo zit er in de CDMA-versie geen simkaart en ook een andere antenne op met het netwerk overweg te kunnen. Ook de software van het toestel is licht aangepast waarbij iOS 4.2.5 op het toestel draait. Deze softwareversie heeft als extra functionaliteit dat er middels Wifi een hotspot opgezet kan worden voor maximaal vijf apparaten. Deze apparaten kunnen dan gebruik maken van de 3G-verbinding van het toestel.

Deze functionaliteit is niet nieuw en bestond al sinds versie 2.2 in Android standaard. Echter heeft nu iPhoneclub een tip binnen gekregen waarin het te horen heeft gekregen dat deze functionaliteit standaard in de volgende iOS versie zal zitten. De verwachting is dat de volgende versie iOS 4.3 zal gaan worden en dat middels het menu de Wifi hotspot geactiveerd kan worden. Wel zouden providers er hun toestemming voor moeten verlenen, iets dat bij Android-telefoons al wel het geval is in Nederland. Echter worden momenteel ook overige tethering-opties geblokkeerd in Nederland in iPhones, waardoor de kans klein lijkt dat providers als Vodafone en KP de functionaliteit zullen ontsluiten.

Onbekend is nog wanneer iOS 4.3 uit zal gaan komen. Apple heeft de nieuwe software nog niet aangekondigd.

iPhone Wifi hotspot

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Danijel -

      CDMA-telefoons hebben inderdaad geen simkaart nodig. Er is maar 1 provider met dat netwerk enz. Dmv van imei wordt dat nummer gekoppeld aan een klant.

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters