Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer

Apple werkt aan een compleet redesign voor de iPad. Dat beweren insiders. Na de iPhone X is het zaak voor Apple om zijn lineup weer samen te brengen. Zo krijgen volgend jaar naar verluidt alle nieuwe iPhones Face ID. Dat is het gezichtsherkenningssysteem van de iPhone X.

De volgende iPad

Maar hoe zit het dan met de iPad? Dat blijft voorlopig even de vraag, maar de kans is groot dat Apple ook daar zijn nieuwe systeem implementeert. De techgigant bestempelde Touch ID inferieur tijdens de lancering van de iPhone X. Hoe kan het dan nog met zijn premium prijsvoering een high-end iPad met Touch ID verkopen?

De kans is dan ook groot dat in ieder geval de volgende premium-modellen Face ID krijgen. Bronnen de leveranciersketen van Apple beweren nu dus ook dat de volgende iPads een compleet nieuw design krijgen. Met, ja hoor, dunne schermranden.

iPad dunne schermranden

Apple maakt naar verluidt niet meteen de stap naar OLED, zoals het wel deed met de iPhone X. De capaciteit qua productie van OLED-panelen blijft de komende jaren beperkt, zeker nu LG moeite heeft om de hoge kwaliteit van Samsung bij te benen. De keuze voor LCD lijkt dan ook een logische te zijn. De geruchten zijn afkomstig van Bloomberg, een publicatie die als het om Apple-geruchten gaat een zeer goede track record heeft.

Verbeterde Apple Pencil en software

De nieuwe iPad komt waarschijnlijk later in 2018 uit. De iPad Pro 10.5-inch kwam in juni 2017 uit. De opvolger zal waarschijnlijk iets langer dan een jaar op zich laten wachten. Apple werkt naar verluidt aan verschillende nieuwe modellen, waarvan een een scherm heeft dat ongeveer even groot is als de 10.5-inch iPad Pro.

De nieuwe iPad heeft bovendien hoogstwaarschijnlijk ook een verbeterde Apple Pencil. Ook werkt Apple volgens insiders aan software die beter op de mogelijkheden van de pen inspeelt, vergelijkbaar met wat Samsung doet met zijn Galaxy Note-serie.

Apple iPad dunne schermranden
Een concept van een designer

Het wordt interessant om te zien hoe Apple de toekomst van iPads ingaat. Ooit was het een enorme inkomstenbron voor de techgigant, maar nu smartphones steeds groter worden lopen de verkopen van tablets steeds verder terug. Op het gebied van Android ligt de tabletmarkt al helemaal op zijn gat. Enkel Samsung doet nog echt vooruitstrevende pogingen.

Check ook Apple’s plannen voor augmented reality, die afgelopen week zijn gelekt. Of lees wat je kunt verwachten van de OnePlus 5T, een veelbelovende smartphone die veel weg heeft van Apple’s toestellen.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters