Apple iPad krijgt op termijn flash en loopt op iPhone OS 3.2

Adobe heeft middels haar eigen blog laten weten dat het van plan is om Flash naar de iPad van Apple te gaan brengen. Daarnaast beschikt de iPad ook over nieuwe iPhone software die vooralsnog niet aangekondigd is door Apple.

Apple iPad

Adobe heeft via haar eigen blog laten weten dat het blij is dat Apple gisteren de iPad heeft aangekondigd. De producent is namelijk van plan om net als voor de iPhone Flash klaar te gaan stomen en het daarmee ook mogelijk te maken om Flash-applicaties op het iPhone OS te draaien. De vraag hierbij blijft of Apple de applicatie en standaard wil gaan voeren op haar OS aangezien het vooralsnog uitgesloten was dat de producent met Adobe wou gaan samenwerken. Gisteren tijdens de lancering van de iPad werd al gelijk duidelijk dat de tablet van de producent geen beschikking had over Flash in onder anderen haar browser.

Nadat een hoop journalisten met de iPad hadden gespeeld bij Apple tijdens de launch werd duidelijk dat de iPad op het iPhone OS 3.2 loopt dat nog niet aangekondigd is. Inmiddels is duidelijk geworden dat de SDK gisteren is vrij gegeven door de producent en daarin zijn al nieuwe functionaliteiten in gespot. Zo zou het bellen via Voip toegestaan worden voor applicaties en daarnaast zou er een map aangemaakt kunnen worden om bestanden te delen. De software zal naar verwachting voor de zomer nog naar de iPhone gaan maken maar tot nog toe kunnen alleen developers er mee spelen.

Apple iPad calling

Er is tot slot ook nog een leuke andere functionaliteit gevonden in de SDK van de iPad. Zo is er ook de mogelijkheid ontdekt om te kunnen bellen. Er schijnt namelijk een functionaliteit verborgen te zitten om te schakelen naar de belfunctionaliteit in de software. De specificaties van de iPad laten zien dat de 3G-versie inderdaad overweg kan met GSM-netwerken en signalen. De kans is dus groot dat er uiteindelijk gebeld kan worden met de 3G-versie van de iPad middels een headset. Ook bellen via Voip zou geen probleem meer moeten zijn.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters