9,7-inch Apple iPad Pro vergkrijgbaar voor €689 vanaf 31 maart: update 1

Geruchten hadden al doen uitwijzen dat Apple niet alleen een nieuwe iPhone ging aankondigen, maar ook een opvolger voor zijn iPad air 2: een 9,7-inch Apple iPad Pro vergkrijgbaar.

Een 9,7-inch Apple iPad ProScreenshot 2016-03-21 18.56.10

De iPad Pro was onder andere gekenmerkt door zijn grote scherm, bij de 9,7-inch Apple iPad Pro is het scherm, zoals de naam doet vermoeden, wat kleinere dan bij de originele iPad Pro. Maar als we Apple mogen geloven, komt de 9,7-inch Apple iPad Pro wel nog altijd met een ‘Pro scherm’. Dit ‘Pro scherm’ is een true tone display dat onder iedere omstandigheid de kleuren goed en accuraat moet weergegeven doordat het scherm de kleuren aanpast kijkende naar de omgeving waarin je je bevindt. Het scherm is ook voorzien van een hoge resolutie.

Schermafbeelding 2016-03-21 om 18.51.12Speakers

Iets wat goed was aan de iPad Pro, zijn de tablet zijn speakers. Apple heeft de 9,7-inch Apple iPad Pro dan ook voorzien van dezelfde, goede speakers als die van de iPad Pro.

Specificaties

Net zoals in de iPad Pro, zit er in d e9,7-inch Apple iPad Pro ook een Apple A9x processor. Deze processor is de krachtigste processor die Apple momenteel in zijn toestellen heeft, wat betekent dat de kleinere iPad Pro zonder enige problemen krachtig genoeg is voor alles wat je ermee wilt doen. Iets waar Apple eveneens meer aandacht aan heeft besteed bij de 9,7-inch Apple iPad Pro is de camera. Het toestel heeft namelijk een 12-megapixelachtercamera waarmee je volgens Apple erg mooie foto’s kunt nemen, en van wat we momenteel al hebben gezien lijkt dit ook echt wel het geval te zijn. Al moeten we het natuurlijk zelf eerst uittesten alvorens we het helemaal geloven. En een ding blijft: foto’s nemen met een tablet ziet er een beetje belachelijk uit. Iets nieuw bij de iPad Pro reeks is dat de tablet nu ook verkrijgbaar is met 256GB aan intern geheugen, al gaat dit je wel heel wat geld kosten.

Kleinere Apple iPad Pro Ontwerp

Zoals zijn grotere broer, is de 9,7-inch Apple iPad Pro voorzien van een dun, aluminium ontwerp met een dunne rand rondom het scherm. Aan de zijkant vind je alle bedieningsknoppen terug, en eveneens de smart connector die gebruikt kan worden om accessoires op de tablet aan te sluiten. Vooraan vind je ook nog een touch-ID sensor. De 9,7-inch Apple iPad Pro is verkrijgbaar in het space grey, zilver, goud en voor het eerst ook rosé goud.

Schermafbeelding 2016-03-21 om 18.54.25Accessoires

De accessoires die je bij de eerste iPad Pro kun gebruiken, zullen nu ook werken bij de 9,7-inch Apple iPad Pro. Zo kun je Apple Pencil gebruiken om mee te tekenen op de tablet, en is het smart keyboard zo ontworpen dat het nu ook past op de kleinere iPad Pro zodat je overal kunt ‘werken’ met de iPad Pro. Dit toetsenbord verbind ook via de smart connector van Apple die zich aan de zijkant van de tablet bevindt. Als extraatje heeft Apple een micro-sd en usb-adapter aangekondigd die kunnen gebruikt worden om makkelijk bestanden, zoals videofragmenten van je camera, over te zetten naar de iPad.

Meer gericht op werken

Als we Apple mogen geloven, zou je volgens het bedrijf je ‘oude windows laptop’ makkelijk kunnen vervangen door een iPad Pro. Of dit werkelijk zo is blijft natuurlijk de vraag. Hoe dan ook vinden we het een leuk idee dat Apple veel moeite steekt in de iPad productiever te maken, want geef nou toe: wie wilt er niet al zijn werk kunnen doen op een tablet?

Prijs

Wanneer je een kleinere iPad Pro, of gewoon 9,7-inch iPad Pro, zou willen kopen kun je dit doen vanaf €689. Voor dit geld krijg je dan een 9,7-inch iPad Pro met 32GB intern geheugen. Voor het 128GB model betaal je €869 en voor het model met 256GB betaal je €1049. Wil je een wifi + cellular 9,7-inch iPad Pro, dan betaal je voor het model met 32GB intern geheugen €839, 128GB €1019 en voor het 256GB model €1199. De iPad Pro is verkrijgbaar in het zilver, goud, spacegrijs en roségoud.

BeschikbaarheidSchermafbeelding 2016-03-21 om 18.56.46

Net zoals de iPhone SE, zullen de pre-orders van de 9,7-inch Apple iPad Pro van start gaan vanaf 24 maart en kun je de tablet vanaf 31 maart in de brievenbus verwachten mits je in Amerika woont. Hoe het exact in Nederland en België gaat verlopen kunnen we nog niet zeggen, vanaf we meer weten zullen we dit artikel updaten of kun je het lezen op onze site. Wel heeft Apple belooft dat de iPhone SE tegen eind mei in 110 landen beschikbaar zal zijn, en we verwachten dat dit voor de nieuwe iPad Pro ook het geval zal zijn.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters