‘Apple iPad 2017 uitgesteld naar later dit jaar’

Naar verluidt zal Apple dit jaar komen met drie varianten van de bekende iPad. De nieuwe iPad zal een 9,7-inch, een 10,5-inch of een 12,9-inch scherm hebben. Nu gaan de geruchten dat de nieuwe generatie vertraagd zal zijn naar later dit jaar. Naar verluidt zullen de nieuwe iPads pas vanaf de tweede helft van 2017 het daglicht zien.

iPad-varianten

De nieuwe iPad zal naar verluidt komen in drie verschillende modellen. Dit zal een 9,7-inch model zijn, die ook het goedkoopst zal zijn van de drie. De ietwat duurdere variant zal een schermformaat hebben van 10,5-inch, terwijl de nieuwe iPad Pro een grootte zal krijgen van 12,9-inch. Deze laatste variant zal volgens verschillende bronnen niet groter zijn dan het 10,5-model qua afmetingen. Het zal een groter scherm hebben in dezelfde behuizing, waardoor de schermranden kleiner zullen worden.

Volgens geruchten zal de 9,7-inch iPad al dit kwartaal geproduceerd worden, terwijl de andere twee varianten pas volgend kwartaal geproduceerd zal worden. Alle drie de varianten zullen dan ergens in de tweede helft van 2017 aangekondigd worden en op de markt verschijnen.

Naar verluidt zal Apple ook de komende iPhone 8 voorzien van kleinere randen dan de vorige iPhones. Zowel de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben allemaal relatief grote schermranden. Dit omdat het Amerikaanse bedrijf de afgelopen drie generaties minimale uiterlijke veranderingen heeft aangebracht op hun toestellen.

iPhone 8 en Galaxy S8

Volgens bronnen zal zowel Samsung als Apple het roer omdraaien als het gaat om design. Beide bedrijven zullen naar verluidt gaan voor een nieuw vlaggenschip met minimale schermranden. De Samsung Galaxy S7 is al een toestel met redelijk kleine randen, maar met de S8 zullen ze er waarschijnlijk nog een schepje bovenop doen.

iPhone 8 concept
Een door een fan gemaakte render

De iPhone 8 zal waarschijnlijk komen in drie varianten; de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone 8 Pro. De laatstgenoemde zal volgens geruchten exclusieve functies krijgen. Welke functies dit precies zijn is nog niet duidelijk, maar eerdere bronnen suggereerde op ondersteuning voor de Apple Pencil of een exclusief AMOLED-scherm. Als laatstgenoemde klopt, dan zal Apple wellicht de iPhone 8 en iPhone 8 Plus voorzien van eenzelfde IPS LCD-scherm, die ook te vinden is in de iPhone 7 en eerder.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iOS Memories schitterende reclame

Videobyte: Apple toont ontroerende reclame voor iOS Memories lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iOS 11 opslagruimte

Zo installeer je nu al iOS 11 op je iPhone of iPad lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen later dit jaar iOS 11 lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

iOS 11

Apple onthult iOS 11: dit is er allemaal nieuw in de grote update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters