‘Apple iPad 2017 uitgesteld naar later dit jaar’

Naar verluidt zal Apple dit jaar komen met drie varianten van de bekende iPad. De nieuwe iPad zal een 9,7-inch, een 10,5-inch of een 12,9-inch scherm hebben. Nu gaan de geruchten dat de nieuwe generatie vertraagd zal zijn naar later dit jaar. Naar verluidt zullen de nieuwe iPads pas vanaf de tweede helft van 2017 het daglicht zien.

iPad-varianten

De nieuwe iPad zal naar verluidt komen in drie verschillende modellen. Dit zal een 9,7-inch model zijn, die ook het goedkoopst zal zijn van de drie. De ietwat duurdere variant zal een schermformaat hebben van 10,5-inch, terwijl de nieuwe iPad Pro een grootte zal krijgen van 12,9-inch. Deze laatste variant zal volgens verschillende bronnen niet groter zijn dan het 10,5-model qua afmetingen. Het zal een groter scherm hebben in dezelfde behuizing, waardoor de schermranden kleiner zullen worden.

Volgens geruchten zal de 9,7-inch iPad al dit kwartaal geproduceerd worden, terwijl de andere twee varianten pas volgend kwartaal geproduceerd zal worden. Alle drie de varianten zullen dan ergens in de tweede helft van 2017 aangekondigd worden en op de markt verschijnen.

Naar verluidt zal Apple ook de komende iPhone 8 voorzien van kleinere randen dan de vorige iPhones. Zowel de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben allemaal relatief grote schermranden. Dit omdat het Amerikaanse bedrijf de afgelopen drie generaties minimale uiterlijke veranderingen heeft aangebracht op hun toestellen.

iPhone 8 en Galaxy S8

Volgens bronnen zal zowel Samsung als Apple het roer omdraaien als het gaat om design. Beide bedrijven zullen naar verluidt gaan voor een nieuw vlaggenschip met minimale schermranden. De Samsung Galaxy S7 is al een toestel met redelijk kleine randen, maar met de S8 zullen ze er waarschijnlijk nog een schepje bovenop doen.

iPhone 8 concept
Een door een fan gemaakte render

De iPhone 8 zal waarschijnlijk komen in drie varianten; de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone 8 Pro. De laatstgenoemde zal volgens geruchten exclusieve functies krijgen. Welke functies dit precies zijn is nog niet duidelijk, maar eerdere bronnen suggereerde op ondersteuning voor de Apple Pencil of een exclusief AMOLED-scherm. Als laatstgenoemde klopt, dan zal Apple wellicht de iPhone 8 en iPhone 8 Plus voorzien van eenzelfde IPS LCD-scherm, die ook te vinden is in de iPhone 7 en eerder.

Bron: PhoneArena

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters