Apple iPhone 4 designfout zorgt voor wegvallende gesprekken

De vierde generatie van de iPhone, de iPhone 4, is vandaag officieel in de winkels terecht gekomen. Daarbij is een flinke fout in het design van het toestel ontdekt die ervoor zorgt dat je ontvangst en je gesprekken weg kunnen vallen.

iPhone 4 fail

De iPhone 4 is nu al een groot succes qua verkoopcijfers, maar de start van de verkoop van het toestel vandaag heeft ook wat minder leuke gevolgen voor Apple met zich mee gebracht. Er zijn namelijk twee flinke problemen ontdekt met het toestel, waarvan één zelfs zorgt dat je bereik kan wegvallen en gesprekken zelfs kunnen ophouden. Het gaat om de antenne die ingebouwd is in de metalen behuizing van het toestel, waar Steve Jobs zo trots op was tijdens de aankondiging. Deze bestaat uit twee delen: de antenne voor GSM en UMTS en de antenne voor Wi-Fi, GPS en bluetooth. Deze worden gescheiden door een klein open streepje onder in de rand van de telefoon, precies op de plaats waar je handpalm zit als je de telefoon met je linkerhand vasthoudt. Dit betekent dat je handpalm de twee antennes verbindt en daar gaat het mis, zo meldt Engadget.

Het verbinden van de twee antennes zorgt er schijnbaar voor dat ze niet meer werken, wat dus betekent dat je geen bereik meer hebt. Volgens Apple lag het probleem alleen bij de weergave van het bereik in de balkjes op het scherm, maar dat blijkt niet zo te zijn, zo blijkt uit de onderstaande filmpjes. Als de twee antennes tijdens een gesprek verbonden worden dan valt het gesprek weg, wat duidelijk duidt op een probleem dat echt bij het bereik ligt en niet bij de weergave.

Een ander probleem dat opgedoken is in de iPhone 4 zit in één van de andere speerpunten van het toestel: het Retina Display. Verschillende gebruikers melden dat hier, zoals in het plaatje hierboven te zien is, gele stippen in zitten. Engadget laat zelfs een plaatje zien van een toestel dat een gele streep door de hele onderkant van het scherm laat zien.

Apple heeft zoals gezegd als reactie op deze problemen gegeven dat er een probleem is met de weergave van de balkjes die het bereik laten zien, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Een reactie op het probleem met het display en de wegvallende gesprekken bleef uit.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters