Apple iPhone 4 designfout zorgt voor wegvallende gesprekken

De vierde generatie van de iPhone, de iPhone 4, is vandaag officieel in de winkels terecht gekomen. Daarbij is een flinke fout in het design van het toestel ontdekt die ervoor zorgt dat je ontvangst en je gesprekken weg kunnen vallen.

iPhone 4 fail

De iPhone 4 is nu al een groot succes qua verkoopcijfers, maar de start van de verkoop van het toestel vandaag heeft ook wat minder leuke gevolgen voor Apple met zich mee gebracht. Er zijn namelijk twee flinke problemen ontdekt met het toestel, waarvan één zelfs zorgt dat je bereik kan wegvallen en gesprekken zelfs kunnen ophouden. Het gaat om de antenne die ingebouwd is in de metalen behuizing van het toestel, waar Steve Jobs zo trots op was tijdens de aankondiging. Deze bestaat uit twee delen: de antenne voor GSM en UMTS en de antenne voor Wi-Fi, GPS en bluetooth. Deze worden gescheiden door een klein open streepje onder in de rand van de telefoon, precies op de plaats waar je handpalm zit als je de telefoon met je linkerhand vasthoudt. Dit betekent dat je handpalm de twee antennes verbindt en daar gaat het mis, zo meldt Engadget.

Het verbinden van de twee antennes zorgt er schijnbaar voor dat ze niet meer werken, wat dus betekent dat je geen bereik meer hebt. Volgens Apple lag het probleem alleen bij de weergave van het bereik in de balkjes op het scherm, maar dat blijkt niet zo te zijn, zo blijkt uit de onderstaande filmpjes. Als de twee antennes tijdens een gesprek verbonden worden dan valt het gesprek weg, wat duidelijk duidt op een probleem dat echt bij het bereik ligt en niet bij de weergave.

Een ander probleem dat opgedoken is in de iPhone 4 zit in één van de andere speerpunten van het toestel: het Retina Display. Verschillende gebruikers melden dat hier, zoals in het plaatje hierboven te zien is, gele stippen in zitten. Engadget laat zelfs een plaatje zien van een toestel dat een gele streep door de hele onderkant van het scherm laat zien.

Apple heeft zoals gezegd als reactie op deze problemen gegeven dat er een probleem is met de weergave van de balkjes die het bereik laten zien, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Een reactie op het probleem met het display en de wegvallende gesprekken bleef uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dylaan -

  myn gsm heeft het vandaag begeven en ik zou graag willen weten wat er scheelt ik heb hem vandaag op geladen maaar toen ik op de trein zat viel hij ineens uit en ik krijg hem niet meer aan :s wat moet ik nu doen zou er een fout zijn binne in de gsm zelf of is hij voor altijd kapot ? Groetjes Dylan

 2. alicia -

  we doen wel heel moeilijk hierover maar in feite is dat gewoon een prima en mooi ding..
  iedereen maakt wel is een fout toch?
  als je hier problemen mee hebt als je de iphone 4 hebt dan moet je gewoon een skin eromheen doen.. dan hebt je er geen last meer van 😉

 3. MiAmRA -

  Toen de nieuwe iPhone werd aangekondigd. Was ik onder de indruk van 2 dingen, 1 ervan was dat Apple in de metalenrand de antenne onderdelen had verwerkt, wat volgens Steve Jobs voor betere ontvangst zou moeten zorgen. Theorestisch gezien zag het er goed uit, maar ik vraag me nu echt af hoe heeft een fabrikant de problemen niet kunnen opmerken tijdens de testfase. Tevens vind ik het ongelooflijk laf van Apple om het af te schuiven op de singaal weergave balkjes.
  Van een telefoon verwacht je tenminste dat de belangrijkste functie en dat is de telefoonfunctie optimaal werkt.

  Overigens kunnen we de komende tijd weer lachen hoe de Apple fanboys dit zullen verdedigen, zoals een rubber blokje of het verplicht aanschaffen van een rubberen band om de metalen rand heen, Apple zal zelfs de gebruikers uitleggen hoe je de iPhone 4 moet vasthouden om te kunnen bellen.

  1. Peter -

   Hahaha, die is goed ja.
   Eerst verplicht een cursus "Bellen met een iPhone 4 voor beginners"
   En als je zakt dan krijg je een rubber handschoen om voortaan mee te bellen.
   Ik zie al die linkshandigen al lopen op straat.

   Dit lijkt toch op een serieus probleem wat de naam van Apple behoorlijk kan beschadigen…. wat jammer zeg….

 4. Peter -

  Hahaha, ik vraag mij af hoe ze deze beide hardware problemen gaan oplossen.
  In ieder geval niet met een firmware upgrade!!

  Kan er niet om treuren.
  Las laatst dat je tegenwoordig toestemming moet geven aan apple om je locatie, anoniem, continu naar Apple te versturen, zodat ze via Iad gerichte reklame naar je telefoon kunnen sturen m.b.t. waar jij je op dat moment bevindt.
  En dat is niet uit te zetten!!!
  Wat een belachelijke zooi.
  Een mooie telefoon, maar hier ga ik echt niet mee accoord.

  1. Peter -

   En dan blijkt nu dat het toestel alleen maar mooi is,
   want werken doet hij niet.

   Apple, maak je mooie spullen goed EN stel niet van die belachelijke eisen aan je gebruikers.

 5. phusz -

  Dit soort dingen gebeuren bij lcd schermen, he. ( niet te vergeten dat de kleuren en de kijkhoek minder zijn )
  Alleen moeten we niet vergeten dat apple zo veel verkoopt vanwegen hun marketing strategien niet omdat ze het beste product leveren!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters